Pasak portalo lrytas.lt, teismas finansiniais nusikaltimais įtariamų V.Antonovo ir R.Baranausko prašymu leido jiems rečiau registruotis policijoje. V.Antonovui leista į policijos skyrių atvykti trečiadieniais. R.Baranauskas nuo šiol turės registruotis du kartus per savaitę - trečiadienį ir penktadienį.

Iki šiol R.Baranauskas kasdien registravosi Bromlio policijos stotyje Kento grafystėje, V.Antonovas su britų pareigūnais susitikdavo kas tris dienas. Esą tai trukdo verslui, tinkamai pasirengti gynybai ir bendrauti su advokatais.

Londono Vestminsterio magistrato teismo tarptautinių ryšių skyrius BNS pranešė, kad kitas teismo posėdis numatytas vasario 2 dieną.

Abu buvę banko vadovai pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, R.Baranauskas - ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

R.Baranausko ir V.Antonovo ekstradicijos byla Londone nagrinėjama nuo 2011 metų lapkričio pabaigos, patys įtariamieji nesutinka būti perduoti Lietuvai.

Gruodžio pabaigoje teismui suderinus posėdžių datas, nuspręsta, kad byla turi būti nagrinėjama sausio 30 dieną, kovo 22 arba 23 dieną ir tarp gegužės 8 ir 18 dienos.

Abu buvę "Snoro" vadovai sulaikyti Londone lapkričio pabaigoje pagal Lietuvos prokurorų išduotą Europos arešto orderį. Jie abu pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, o R.Baranauskas - ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Lapkričio pabaigoje teismas nusprendė V.Antonovą paleisti už 300 tūkst. litų užstatą, o R.Baranauską - už 800 tūkst. litų užstatą.

V.Antonovas taip pat buvo įpareigotas atiduoti pasą, gyventi ir nakvoti namuose Londone ir registruotis Noting Hilo policijoje pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais, o R.Baranauskas - atiduoti savo pasą, gyventi Kente ir kasdien registruotis Bromlio policijos pareigūnams.

Įtariamieji nesutinka būti perduoti Lietuvai.

R.Baranauskas turėjo 25,3 proc. "Snoro" akcijų, o Rusijos piliečio V.Antonovo dalis sudarė 68,1 procento.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją