Daugelį įmonių išgelbėjo tik įstatyme numatyta išlyga, leidžianti išskaidyti riziką ir paslaugas pirkti ne iš vieno banko.

Tačiau kai kurias organizacijas į finansų problemas įklampino Viešųjų pirkimų įstatymo interpretacija, kad pirmenybę privalu teikti bankui, kuris garantuoja didžiausias palūkanas ir mažiausius sąskaitų tvarkymo mokesčius.

„2008 m. Viešųjų pirkimo tarnyba, atsakydama į paklausimą, pateikė nuomonę dėl Alytaus administracijos valdomų sąskaitų tvarkymo paslaugų pirkimo. Tarnyba nurodė mananti, kad siekiant užtikrinti racionalų lėšų naudojimą šiems viešiesiems pirkimams reikia pasirinkti tą banką, kuris teikia didžiausias palūkanas už kreditinius likučius. O geriausias sąlygas siūlė „Snoras“, – savivaldybę į nepavydėtiną padėtį įklampinusią istoriją dėsto Feliksas Džiautas, Alytaus meras.

Šiuo metu 20 mln. Lt netekę alytiškiai bando išsirūpinti neprocentinę paskolą iš valstybės biudžeto, kitaip negalės sumokėti atlyginimų viešojo sektoriaus darbuotojams ir socialinių išmokų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją