Teisingumo ministro patarėja Vaida Vincevičiūtė DELFI teigė, kad Lietuva ir Ukraina yra sudariusios teisinio bendradarbiavimo sutartį. „Galima ekstradicijos procedūra”, - sakė patarėja.

Neturi žinių apie vadovų buvimo vietą

Įtariamųjų buvusių banko "Snoras" vadovų ir akcininkų V. Antonovui ir R.Baranausko paieška vykdoma tiek Europos Sąjungos valstybėse, tiek trečiosiose valstybėse. Oficialios informacijos, kokiose šalyse šiuo metu yra įtariamieji, pareigūnai neturi.

Tai žurnalistams trečiadienį sakė Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Tomas Krušna.

Generalinė prokuratūra BNS trečiadienį pranešė, jog prireikus bus pasitelkta ir paieška per Interpolą, nustačius įtariamųjų buvimo vietą ne ES valstybėje, bus siekiama ekstradicijos tarpvalstybinių sutarčių pagrindu.

Anot prokuroro, daugiau byloje be šių dviejų asmenų įtariamųjų nėra, nors generalinis prokuroras Darius Valys trečiadienio rytą žurnalistams Seime sakė, jog be R.Baranausko ir V.Antonovo yra ir daugiau įtariamųjų, tačiau nei jų pavardžių, nei skaičiaus, nei įtarimų turinio neatskleidė.

Paskelbus paiešką, nei V.Antonovas, nei R.Baranauskas, nei jų gynėjai susisiekti su Lietuvos teisėsauga nebandė.

DELFI primena, kad teismas antradienį patenkino generalinės prokuratūros pareiškimą dėl kardomosios priemonės buvusiems banko „Snoras“ vadovams ir akcininkams – Vladimirui Antonovui ir buvusiam banko valdybos pirmininkui ir prezidentui R. Baranauskui. Tą pačią dieną generalinis prokuroras Darius Valys dėl šių asmenų pasirašė Europos arešto orderius.

„Abu buvę banko „Snoras“ vadovai pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, R. Baranauskas – ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi“, - teigiama prokuratūros pranešime.

Prokurorai tyrimą dėl „Snoro“ pradėjo lapkričio 14 d. V. Antonovui įtarimus jau pareiškė ir Latvijos teisėsauga – jis yra įtariamasis „Snoro“ valdyto „Latvijas Krajbanka“ byloje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją