„Snoro” bankroto administratoriumi paskirtas Neilas Cooperis. Jis yra konsultacijų bendrovės „Zolfo Cooper Europe” vyriausiasis partneris. Iki šiol „Snore” šeimininkavęs Simonas Freakley dirba toje pačioje bendrovėje.

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė bandė įtikinti Seimą, kad jis pakeistų Bankroto įstatymą ir leistų „Snorą” administruoti užsieniečiui. Bet parlamentarai nepritarė šiam pasiūlymui. Tačiau išeitį Vyriausybė vis tiek rado: pasisiūlė padėti ūkio ministras Rimantas Žylius – jis atskiru įsakymu leido užsieniečiams teikti bankroto administravimo paslaugas Lietuvoje.

„Vyriausybė mus laiko idiotais. Argi gali ministro įsakymas būti viršesnis už įstatymus?” – piktinosi Nacionalinės bankroto administratorių asociacijos valdybos pirmininkė Renata Kaladytė.

Pasak R.Žylius, Bankroto įstatymas leidžia ūkio ministrui pačiam nustatyti tvarką ir įsileisti užsienio administratorius. „Atlikome teisinę analizę ir nustatėme, kad viskas yra teisėta”, – teigė R.Žylius.

Įstatymuose aiškiai parašyta, kad bankroto administratorius Lietuvoje turi gauti reikiamą kvalifikaciją ir leidimus. Visa tai turi patvirtinti speciali komisija. „Tačiau užsieniečiui tai kažkodėl netaikoma. Mes turime atitikti daugybę reikalavimų, o atvykėlį tiesiog galima pasikviesti iš jo nieko nereikalaujant”, – piktinosi R.Kaladytė.

Lietuvos bankas lapkričio 24 dieną paskelbė „Snorą” nemokiu ir nutarė inicijuoti bankroto procedūrą. Banke pasigesta maždaug 3,4 mlrd. litų vertės turto ir maždaug 8 mlrd. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją