Nustatyta, kad savivaldybės mokės metines palūkanas už iš valstybės biudžeto apyvartos lėšų suteiktas:

trumpalaikes paskolas – ne mažesnes už valstybės skolinimosi kainą metines palūkanas;

trumpalaikes arba ilgalaikes paskolas, kai dėl kreditų įstaigų veiklos apribojimo ar jų licencijų atšaukimo savivaldybės negali disponuoti savo lėšomis ir dėl to trūksta apyvartos lėšų – 1 proc. metines palūkanas.

Kaip nurodoma Ministro pirmininko spaudos tarnybos pranešime, 2011 m. bankrutavus bankui „Snoras“, susidarė situacija, kai savivaldybės negali disponuoti savo lėšomis ir dėl to patiria sunkumų išmokėdamos atlyginimus pedagogams, darželių auklėtojams, socialiniams, kultūros ir kitiems biudžetinių įstaigų darbuotojams, taip pat mokėdamos socialinės paramos išmokas bei kompensacijas ir atsiskaitydamos su paslaugas teikiančiomis įmonėmis.

Siekiant spręsti šiuos disponavimo lėšomis klausimus, buvo padaryti pakeitimai Biudžeto sandaros įstatyme. Dabar atitinkamai reglamentuota paskolų savivaldybėms teikimo tvarka.

Pagal šiuo metu galiojantį nutarimą savivaldybėms yra teikiamos tik trumpalaikės paskolos, kurios turi būti grąžinamos iki biudžetinių metų pabaigos, už tokias paskolas savivaldybės moka 1 procento metines palūkanas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją