„Tai yra tikrai nedaug, nes po kiekvieno mėnesio 22-23 d. indėlių gerokai sumažėja, nes mokami mokesčiai, atlyginimai, nemažai pinigų išgryninama. Tai yra visiškai normalūs svyravimai, yra buvę kur kas didesnių. Galiu pasakyti, kad kai kuriuose lietuviškuose bankuose indėlių yra padaugėję, kai kuriuose nelietuviškuose bankuose indėlių yra sumažėję“, – penktadienį trumpoje spaudos konferencijoje sakė jis.

Pasak Lietuvos banko valdybos nario, grėsmingas indėlių sumažėjimas būtų, jei indėlių kokiame nors banke sumažėtų 7 proc.

„Pranešame, kad paciento – bankinės sistemos – sveikata yra gera ir jis gali toliau bėgti maratoną, jei tik reikės. (...) Manęs dabar dažnai klausia, kaip bus toliau, ar kažkas nebankrutuos. Aš esu tvirtai įsitikinęs, kad kol ši valdyba dirba, daugiau bankų nebankrutuos“, – kalbėjo V. Geralavičius.

Skaičiuojama, kad iš viso Lietuvos bankuose įmonės ir gyventojai yra padėję apie 45 mlrd. Lt. Į šią sumą nebeįskaičiuojami „Snoro“ turimi indėliai.

Ketvirtadienio vakarą neeiliniame posėdyje Lietuvos banko valdyba nusprendė kreiptis dėl bankroto bylos „Snorui“ iškėlimo.

Visi iki 100 tūkst. eurų (345 tūskt. Lt) banke esantys įmonių ir gyventojų indėliai (taip pat ir pinigai einamosiose sąskaitose), yra apdrausti ir gyventojams turėtų būti išmokėti per 1,5 mėnesio. Tačiau priskaičiuotos palūkanos jiems nepriklausys nuo ketvirtadienio, kai bankui nuspręsta kelti bankroto bylą. Pirmadienį turėtų paaiškėti, kuriame banke bus išmokami „Snoro“ indėliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją