Turto valdymo įmonė UAB „Finasta Asset Management“ valdo beveik 44,000 klientų II pakopos pensijų fondus, bendra valdomo turto suma siekia 144 milijonus litų.

„Pensijų fondų turtas priklauso šių fondų dalyviams. Jokie išieškojimai, susiję su banko „Snoras“ įsipareigojimais, negali būti nukreipti į pensijų fondų turtą. Tad pensijų fondai yra saugūs“, - DELFI penktadienį komentavo Vertybinių popierių komisijos pirmininkas Vilius Šapoka.

„Finasta Asset Management“ valdomų pensijų ir investicinių fondų turtas yra patikimai apsaugotas – vadovaujantis įstatymų reikalavimais, jis yra laikomas atskirame depozitoriume (SEB Depozitoriume), ir į jį pagal įstatymą negali būti nukreipti jokie kreditoriniai ieškiniai. „Finasta Asset Management“ pensijų ir investicinių fondų turte nėra banko „Snoras“ indėlių ar banko „Snoras“ išleistų vertybinių popierių (banko „Snoras“ obligacijų, akcijų, indėlių sertifikatų ar kt.)“, - aiškina UAB „Finasta Asset Management“ generalinis direktorius Andrej Cyba.

Po bankroto paskelbimo banko „Snoras“ antrinės įmonės, tarp jų ir „Finasta“, bus parduotos bankroto administratoriaus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją