Tai DELFI patvirtino Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Tomas Krušna.

„Klausimą dėl R. Baranausko ir V. Antonovo asmenų perdavimo pagal Europos arešto orderį sprendžia Jungtinės Karalystės Teismas. Lietuvos prokuratūra nustatyta tvarka parengė ir perdavė visus dokumentus reikalingus Jungtinės Karalystės kompetentingoms institucijoms“, - kalbėjo T. Krušna.

Pasak jo, šiuo metu prokurorams belieka laukti Vesminsterio magistratų teismo sprendimo R. Baranausko ir V. Antonovo ekstradicijos byloje ir teikti britams visokeriopą pagalbą.

„Šioje stadijoje Lietuvos Respublikos prokuratūra negali daryti įtakos užsienio valstybės teismo sprendimui. Tuo atveju, jei Jungtinės Karalystės Teismas nuspręstų paprašyti papildomos informacijos, susijusios su asmenų perdavimo pagal Europos arešto orderio procedūra, Generalinė prokuratūra nedelsiant ją pateiks“, - aiškino T. Krušna.

Abu bankininkai privalo periodiškai lankytis policijoje ir registruotis, taip patvirtindami, kad laikosi paleidimo už užstatą sąlygų. Kaip DELFI jau skelbė, R. Baranauskas policijos nuovadoje lankosi pareigingai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)