Tokius duomenis žurnalistams pirmadienį nurodė Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiasis prokuroras Simonas Slapšinskas.

„Atlikto didelio darbo išdavoje nustatytos naujos faktinės aplinkybės, kurios šiuo metu yra inkriminuojamos. Ir šiuo metu yra žinoma galutinė suma, kuri yra inkriminuojama kaip pasisavintas turtas. Tai yra 1 mlrd. 681 mln. Lt. Europos arešto orderis yra išsiųstas kompetentingai Didžiosios Britanijos institucijai. Tai yra trečias Europos arešto orderis. Tiktai šiuo metu, atlikus tikrai didelį darbą, atlikus daug revizijos veiksmų, (...) galima kalbėti apie galutinę sumą, kuri šiuo metu yra inkriminuojama. Grubiai kalbant, inkriminuojama suma yra padidėjusi vienu milijardu litų“, - kalbėjo S. Slapšinskas.

„Natūralu, kad pirminėje stadijoje negali būti žinomos visos veikos, kurios yra tiriamos ir gali būti tiriamos. Taigi tik dabar yra žinoma galutinė suma“, - pridūrė prokuroras.

Pasak jo, papildoma informacija britų žinyboms turėtų pagelbėti sprendžiant V. Antonovo ir R. Baranausko ekstradicijos bylą.

„Atsižvelgiant į tarptautinius reikalavimus, Europos arešto orderyje būtina detalizuoti inkriminuojamas veikas kiek galima detaliau. Taigi šitas reikalavimas ir buvo įvykdytas“, - sakė S. Slapšinskas.

Pasak jo, ketvirtijo Europos arešto orderio buvusiems „Snoro“ savininkams veikiausiai neprireiks, ir Didžiosios Britanijos įstaigos ekstradicijos byloje remsis naujausia suma – 1,7 mlrd. Lt.

Kaip naujasis arešto orderis paveiks ekstradicijos bylos nagrinėjimą, prokuroras nesiėmė prognozuoti. „Manau, kuo detaliau Europos arešto orderyje yra nurodytos inkriminuojamos veikos, tuo šitas klausimas turėtų būti paprasčiau nagrinėjamas. Sumažinama tam tikrų klausimų galimybė iš gynybos pusės“, - reziumavo S. Slapšinskas.

DELFI primena, kad „Snoras“ buvo nacionalizuotas 2011 m. lapkričio 17 d. V. Antonovas ir R. Baranauskas Lietuvos teisėsaugai pasiduoti nepanoro ir šiuo metu gyvena Londone, kur ir vyksta bankininkų ekstradicijos bylos nagrinėjimas. Patys buvę „Snoro“ savininkai grasina valstybei milijardiniu ieškiniu dėl esą neteisėtai nusavinto turto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)