Vos prasidėjus posėdžiui prokuroras bei advokatai pranešė teisėjui Johnui Zani, kad su trečiuoju Europos arešto orderiu spėta susipažinti, ko gynyba nebuvo padariusi praėjusiame, liepos 6 dieną vykusiame, posėdyje. Bylos nagrinėjimas buvo atidėtas dėl per vėlai pateikto orderio. Pasak advokatų, ir šis arešto orderis nėra objektyvus, jame esama spragų, todėl kaltinamųjų ekstradicijos į Lietuvą klausimas dar negali būti nagrinėjamas.

Posėdžio metu advokatai bei prokuroras pasiūlė abiems pusėms raštu išdėstyti savo pasiūlymus ir atvykti į teismą spalio 10 dieną aptarti galutinio bylos nagrinėjimo datos bei argumentų, kurie, pasak advokatų, kelia abejonių Europos arešto orderyje.

Prokuroro manymu, galutinis bylos svarstymas galėtų vykti sausio mėnesio pabaigoje, mat spalį teisėjui išnagrinėjus abiejų pusių pasiūlymus, gynyba turėtų progą išnagrinėti teisėjo nuomonę ir reikiamai pasiruošti vyksiančiam posėdžiui.

Šiame posėdyje neminėta J.Assange‘o byla, kurios eiga, kaip anksčiau teigta, galėjo turėti įtakos V. Antonovo ir J. Baranausko laukiančiam nuosprendžiui. Teisėjas nepakeitė kaltinamųjų laisvės apribojimo sąlygų, nes teigė pasitikintis jais, mat vadovaujantis šios bylos posėdžiams nuo pat pradžių ir numanantys, kokios asmenybės yra V. Antonovas bei R. Baranauskas.

J. Zani teigimu, kaltinamiesiems nebūtina dar labiau riboti laisvės, nes per visą bylos nagrinėjimo eigą šie nei karto nenusižengė. V. Antonovas šio teismo posėdžio metu atrodė stebėtinai ramus ir juokavo, o R. Baranauskas į teismą atvyko įsitempęs.