Penktadienį buvusių „Snoro“ pagrindinių akcininkų perdavimo Lietuvai klausimas buvo nepradėtas nagrinėti, nes nei kaltinamieji, nei jų advokatai nespėjo susipažinti su nauju arešto orderiu.

"Jie patys nežino nei ko nori, nei kiek mes, atseit, pavogėme" - pasibaigus neilgai trukusiam posėdžiui žurnalistams sakė V. Antonovas.

Paklaustas kokią įtaką jų bylai turės "Wikileaks" įkūrėjo Juliano Assange'o bylos eiga, V.Antonovas atsakė: "Nežinau, aš ne teisininkas, teigiama mūsų bylos baigtis bus, kai turėsiu kišenėje savo pasą."

Gegužę pranešta, kad Jungtinės Karalystės aukščiausiasis teismas neatsižvelgė į "WikiLeaks" įkūrėjo Juliano Assange apeliaciją, prašančią blokuoti žemesniosios instancijos teismų sprendimus išduoti jį Švedijai.

R. Baranauskas su žurnalistais bendrauti atsisakė ir nuskubėjo į sūnaus sustabdytą taksi.

"Prieš teismo posėdį mano ginamajam buvo įteiktas trečiasis Europos arešto orderis, - sakė R. Baranausko advokatas Irmantas Dobilas LNK „Žinioms“. - Iki šio mėnesio 27 dienos teismas pavedė gynybai ir prokuratūrai susitarti dėl bylos svarstymo iš esmės datos“.

Galutinio sprendimo data nepaskelbta, tačiau jo nesitikima anksčiau nei lapkritį, o kito teismo posėdžio laukiama vasarą.

Sulaukė daugiau kaltinimų

Buvę du pagrindiniai bankrutuojančio banko "Snoras" akcininkai sulaukė daugiau kaltinimų, kad iš "Snoro" pasisavino 1,7 mlrd. Lt. Pirmą kartą V. Antonovas ir R. Baranauskas Londone buvo sulaikyti pernai lapkritį ir dabar Londone laukia teismo sprendimo dėl jų išdavimo Lietuvai.

Teisėjas Johnas Zani šiandien pareiškė, kad byloje bus nagrinėjami tik ankstesni ir dabar pateikti kaltinimai - į naują informaciją atsižvelgiama nebus, "Bloomberg" cituoja vz.lt. Abu vyrai kaltinimus neigia.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį skelbs nutartį, ar žemesnės instancijos teismas pagrįstai skyrė suėmimą R. Baranauskui ir V. Antonovui. Nutartis bus neskundžiama.

Šiuo metu abu buvę banko akcininkai gyvena Londone, Generalinė prokuratūra prašo juos perduoti Lietuvai. Bylą nagrinėja Londono Vestminsterio magistrato teismas.

Gegužės pabaigoje "Snoro" administratoriaus prašymu Jungtinės Karalystės teismas nurodė areštuoti iki 492 mln. eurų (1,699 mlrd. litų) vertės buvusio didžiausio banko akcininko, šiuo metu Londone gyvenančio Rusijos verslininko V.Antonovo turto.

Prokuratūra pernai lapkričio 14 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl banko "Snoras" galbūt apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir pinigų plovimo.

Netrukus po to V.Antonovas ir R.Baranauskas pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, R.Baranauskas – ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (330)