"Šiandien aš sumokėjau tuos 100 latų, nes noriu kuo greičiau atsikratyti šios "skolos", - sakė R. Paulas agentūrai LETA.

"Kitose šalyse žmonės protestuoja prieš nederamą su jais elgesį, o Latvijos tauta su daug kuo taikstosi", - sakė kompozitorius, pridurdamas, kad nori kuo greičiau padėti šioje istorijoje tašką.

Kaip jaus skelbta, R. Paulas šią savaitę gavo "Latvijas Krajbanka" administratoriaus pasirašytą perspėjamąjį laišką, kuriame bankas reikalavo, kad kompozitorius grąžintų jam per klaidą išmokėtą 100 latų sumą. Jeigu per dvi savaites R. Paulas nesumokės reikalaujamos sumos, bankas pagrasino kreiptis į teismą.

Laiške pranešama, kad bankas, išmokėdamas kompozitoriui 70 tūkst. latų (347 tūkst. Lt) kompensaciją už prarastą indėlį, permokėjo 100 latų, ir dabar kompozitorius turįs šią sumą grąžinti.

"Iš pradžių pamaniau, kad kažkas man iškrėtė pokštą. Po to, kai iš manęs šiame banke - ačiū mūsų vyriausybei - pavogė pinigus, staiga paaiškėja, kad aš dar esu skolingas "Krajbanka" 100 latų. Laiške teigiama, kad jeigu negrąžinsiu pinigų, būsiu paduotas į teismą ir pasodintas į kalėjimą. Įdomu, keleriems metams sodinami į kalėjimą tie, kurie pavogė visus mano pinigus?", - piktinosi R. Paulas.

R. Paulas banke saugojo visas savo santaupas (700 tūkst. latų, arba apie milijoną eurų), dešimt kartų viršijančias kompensacijos sumą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)