Tie gyventojai, kurie turi sąskaitą SEB banke ir naudojasi jo elektronine bankininkyste, elektroninius prašymus galės pateikti nuo gruodžio 1 d. (ketvirtadienio).

Kol kas bankas iš valstybinės įmonės Indėlių ir investicijų draudimas dar nėra gavęs indėlininkų sąrašų ir pinigų, kuriuos turėtų išmokėti. Anksčiau buvo skelbta, kad apdrausti „Snoro“ indėliai bus grąžinti iki sausio 7 d.

„Prašymus galima rasti mūsų interneto puslapyje ir juos galima užpildyti prieš ateinant į banką. Visi indėlininkai gali nurodyti sąskaitą, į kurią norėtų, kad būtų pervesti indėliai. Jei išmoką pageidaujama gauti grynais pinigais, tokie prašymai bus priimami, kai bankas bus gavęs indėlininkų sąrašus ir kai pinigai bus pervesti iš Indėlių ir investicijų draudimo“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė SEB banko prezidento pavaduotojas Virginijus Doveika.

Jis tvirtino, kad atsiimant indėlį jokios įmokos nebus renkamos ir visa apdrausta indėlio suma bus grąžinama iš karto. Bankas už indėlių grąžinimą esą jokio mokesčio negaus.

Virginijus Doveika
„Indėlininkams yra suteikiamos visos alternatyvos. Viena alternatyva yra atsidaryti sąskaitą SEB banke ir ten pervesti draudimo išmoką, kita alternatyva – ją pervesti į kitą banką, trečia – ją atsiimti grynais“, – kalbėjo V. Doveika.

Jis paragino gyventojus būti budrius ir pabrėžė, kad SEB banko mobilios komandos dirbs tik Lietuvos pašto skyriuose, darbuotojai turės SEB banko darbuotojų pažymėjimus.

Jos aptarnaus tik gyventojus, todėl Vilniaus apskrities įmonės, kurioms SEB bankas grąžins indėlius, turi kreiptis į artimiausią banko skyrių.

Šių mobilių komandų darbo grafikai bus išplatinti internete ir regioninėje spaudoje. Norint užpildyti prašymą, su savimi reikia turėti asmens dokumentą. Komandos atvyks į 40 miestų ir miestelių.

Bankas pabrėžia, kad nereikia skubėti teikti prašymų, nes tai nelemia pirmumo norint gauti išmoką, o įstatyme numatyta, kad indėlius galima atsiimti per penkerius metus – iki 2016 m. Indėliai bus grąžinami valstybinės įmonės Indėlių ir investicijų draudimas nustatyta tvarka, kuri kol kas nėra aiški.

„Snore“ buvo 4,1 mlrd. Lt apdraustų indėlių, kuriais laikomi terminuoti indėliai ir pinigai einamojoje sąskaitoje.

Bankas pripažįsta, kad gyventojai aktyviai domisi savo pinigais, vien per antradienį specialiuoju SEB banko telefonu (85) 268 2886) paskambino 1800 žmonių, dar maždaug tiek pat jų skambino kitais banko telefonais.

Įmonėms valstybės apdraustą sumą – iki 345 tūkst. litų – išmokės visi bankai, kurie išreiškė susidomėjimą: Vilniaus apskrityje – SEB bankas, Kauno – Ūkio bankas, Klaipėdos – „Danske" bankas, Šiaulių – Šiaulių bankas, Panevėžio – „Nordea" bankas, Alytaus ir Marijampolės – „Swedbank“, Telšių ir Utenos apskrityse – DNB bankas, Tauragės apskrityje – Medicinos bankas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją