Seimas antradienį ypatingos skubos tvarka priėmė Indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatymo pataisą, kuri leidžia bankrutuojančio banko užsienio filialuose, kurie veikia Europos ekonominėje erdvėje, laikyti indėliai būtų grąžinti tos valstybės valiuta. Už tai balsavo 73 Seimo nariai, prieš- vienas ("tvarkietis" Julius Veselka), o susilaikė 16 parlamentarų.

Pasak finansų ministrės Ingridos Šimonytės, tokia tvarka būtų patogiau ir valstybei, ir indėlininkams. "Jų nėra daug," - pristatydama pataisas Seime sakė ji.

Iki šiol įstatyme buvo numatyta, kad visi apdrausti likviduojamo banko indėliai išmokami litais, nepriklausomai nuo indėlio valiutos.

Estijos finansų priežiūros tarnybos duomenimis, "Snoro" banko filiale Estijoje laikomų indėlių suma siekia 7,8 mln. eurų (26,9 mln. litų) - šie indėliai yra apdrausti ir turi būti kompensuojami pagal Lietuvos įstatymus. Filiale laikyti indėliai turėtų būti kompensuoti maždaug 300 gyventojų ir keliems juridiniams asmenims.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją