„Abu buvę banko „Snoras“ vadovai pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, R. Baranauskas – ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi“, - teigiama prokuratūros pranešime.

D. Valys nesutiko atskleisti, kam įtarimai bus reiškiami ateityje.

„Dėl įtariamųjų skaičiaus negaliu pasakyti“, - teigė D. Valys.

Generalinis prokuroras neatskleidė ir dėl kokių priežasčių prokurorai ketina apklausti buvusį Lietuvos banko vadovą Reinoldijų Šarkiną. Kaip žinoma, Lietuvos bankas kontroliuoja šalyje veikiančius bankus, o „Snore“ pasigesta vertybinių popierių už 1 mlrd. Lt.

„Negaliu pasakyti už prokurorą, kuris organizuoja ikiteisminį tyrimą. Jis yra bylos šeimininkas ir jis sprendžia, kada ir ką apklausti“, - sakė D. Valys.

Pasak generalinio prokuroro, prokuratūra taip pat imasi „visų galimų priemonių“, kad būtų nustatyta „Snoro“ vadovų buvimo vieta ir kad jie būtų apklausti. Pasiteiravus, ar bus paskelbta tarptautinė jų paieška, D. Valys pakartojo: „Aš sakau, imamės visų priemonių“.

Paklausus, kodėl Latvijoje sustabdžius „Snorui“ priklausančio „Latvijas Krājbanka“ veiklą šioje valstybėje iškart pareikšti įtarimai banko vadovams, o Lietuvoje to nebuvo, D. Valys aiškino, kad Latvijoje situacija šiek tiek kita.

„Latvijos yra kita situacija tiek informacijos gavimo prasme, kokią informaciją jie gavo ir kaip vertino. Mūsų situacija kiek kita“, - teigė generalinis prokuroras.

Prokurorai tyrimą dėl „Snoro“ pradėjo lapkričio 14 d. V. Antonovui įtarimus jau pareiškė ir Latvijos teisėsauga – jis yra įtariamasis „Snoro“ valdyto „Latvijas Krajbanka“ byloje.

DELFI primena, kad Lietuvos bankas ir Vyriausybė nutarė banko „Snoras“ akcijas perimti visuomenės reikmėms. Taip pasielgta gavus inspektavimo išvadas, kurios atskleidė, jog banke trūksta vertybinių popierių už maždaug 1 mlrd. Lt ir artimiausiu metu bankas gali bankrutuoti.

Skaičiuojama, kad šiame banke gyventojai yra padėję 4 mlrd. Lt indėlių.

Rusijos pilietis Vladimiras Antonovas valdo 68,10 proc., o Lietuvos pilietis Raimondas Baranauskas – 25 proc. banko akcijų, likusi dalis kotiruojama Vilniaus vertybinių popierių biržoje.

„Snorui“ priklauso bankas „Finasta“, „Snoras media”, valdanti maždaug 34 proc. dienraščio „Lietuvos rytas“ akcijų bei bankas Latvijoje „Krājbanka“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją