Anot jo, žinios apie banke atliktas operacijas gali būti suteiktos tik pačiam klientui, gavus asmenišką jo kreipimąsi.

Tuo metu 135 parlamentarų ir 10 ministrų asmeniškai pasirašė bendrą prašymą informuoti Seimą apie jų, jų šeimų narių, bendrovių turėtus indėlius bankrutavusiame banke "Snoras" ir pastaruoju metu atliktas finansines operacijas. Gruodžio 6 dieną prašymas išsiųstas Lietuvos bankui, o šis jį persiuntė "Snoro" bankroto administratoriui.

"Tokie atsakymai yra ne kas kita kaip pasityčiojimas", - gautą laišką BNS komentavo politikų parašų rinkimą inicijavęs Seimo narys Žilvinas Šilgalis.

Jis tvirtino nesuprantąs, koks skirtumas, ar bankas gaus vieną laišką, asmeniškai pasirašytą, ar 135 laiškus.

"Po tokio atsakymo man kyla tik dar daugiau įtarimų. Susidaro įspūdis, kad bandoma slėpti informaciją", - teigė parlamentaras.

Jis tvirtino rašysiąs asmeninį laišką "Snorui" su tokiu pačiu prašymu, tačiau nebuvo garantuotas, kad taip pat pasielgs kiti jo kolegos.

Visi pasirašiusieji bendrą laišką bankui sutiko, kad būtų pateikta ir paviešinta informacija apie jų ar jų šeimų narių, jų vadovaujamų ar priklausančių įmonių nuo liepos 1-osios iki lapkričio 16-osios banke "Snoras" atliktas operacijas.

Tokiu būdu siekiama išsiaiškinti, ar kuris nors politikas galėjo pasinaudoti informacija, jog bankas "Snoras" turi finansinių problemų.

Anksčiau duomenų apie politikų indėlius banke "Snoras" anksčiau prašė Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK), tačiau ji sulaukė Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko rašto, kad Seimo EPK prašoma informacija yra konfidenciali. Įstatymai draudžia tretiesiems asmenims atskleisti tokią informaciją ir patariama dėl jos kreiptis į "Snoro" bankroto administratorių.

Lapkričio 16 dieną Vyriausybė nusprendė nacionalizuoti "Snorą", nes jame tuo metu pasigesta maždaug 1,2 mlrd. litų vertės turto. Vėliau paaiškėjo, kad banke trūksta apie 3,4 mlrd. litų vertės turto iš maždaug 8 mlrd. litų. Lietuvos bankas lapkričio 24 dieną paskelbė "Snorą" nemokiu.

Bankroto byla šiam bankui iškelta gruodžio 7-ąją. Šiuo metu "Snorą" valdo bankroto  administratorius - "Zolfo Cooper Europe" vyriausiasis partneris N.Cooperis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)