Sąmata patvirtinta pirmiesiems trims mėnesiams, kol neįvyks kreditorių susirinkimas. DELFI šaltinių duomenimis, iš patvirtintos sumos, 17 mln. Lt bus skirta darbo užmokesčiui, o likusi dalis – įvairiems konsultantams, patarėjams, teisininkams ir kitoms administravimo išlaidoms.

Neoficialiais duomenimis, iš pradžių teismo administratorius buvo prašęs iki 30 mln. Lt, vėliau sumą padvigubino.

„Snoro“ indėlininkų ir kreditorių asociacijos vadovas Danas Arlauskas pripažįsta girdėjęs apie numatytą iki 60 mln. Lt pirmųjų trijų mėnesių sąmatą bankroto administravimui.

„Labai svarbu, kaip bus atliktas darbas. Mes iš bankroto administratoriaus Neilo Cooperio gavome informacijos, kad iš vienos šalies gali būti ištrauktas 1 mlrd. Lt. Taigi, įvertinus galimybę ištraukti tokią sumą ir komandą, kuri dirba su juo, ši suma neturėtų gąsdinti. Galbūt ponas N. Cooperis po trijų mėnesių pasakys, kad sugrąžino 1,5 mlrd. Lt, tuomet 60 mln. Lt atrodys juokingai“, – komentavo jis.

Daliai „Snoro“ kreditorių atstovaujantis advokatų kontoros „Raidla, Lejins & Norcous“ vadovaujantysis partneris Irmantas Norkus DELFI sakė, kad teismo patvirtinta suma yra labai didelė ir bus svarstoma, ar ją apskųsti.

„Administravimo sąmata triskart viršija valstybės planuojamas surinkti pajamas iš naujojo prabangaus nekilnojamojo turto mokesčio. Tai yra labai neadekvatūs ir neproporcingi dalykai. (...) Tarsimės su klientu dėl skundimo, nes teismas stengėsi neatskleisti šios informacijos ir išvengti apskundimo. Taigi, akivaizdu, kad jie patys yra neramūs ir priblokšti dėl šių skaičių. Nutartis mums nebuvo atsiųsta, kaip daroma įprastai, bet turėjome eiti patys ir ieškoti“, – kalbėjo advokatas.

Konkrečių skaičių jis nenorėjo atskleisti, tačiau, advokato duomenimis, netgi ir samdomi lietuvių konsultantai kainuos brangiau nei įprastai šie dirba Lietuvoje.

„Pagal konsultantų siūlomus valandinius įkainius, jie yra aukštesni nei esantys rinkoje. Iš pateikiamų lietuviškų konsultantų nurodytų įkainių, matyti, kad „Snoro“ byloje jie taiko didesnius įkainius nei įprastai“, – teigė I. Norkus.

DELFI ketvirtadienį skelbė, kad laikinasis „Snoro“ administravimas kainavo beveik 17 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją