Įmonėms valstybės apdraustą sumą - iki 345 tūkst. litų - išmokės visi bankai, kurie išreiškė susidomėjimą: Vilniaus apskrityje – SEB bankas, Kauno – Ūkio bankas, Klaipėdos – "Danske" bankas, Šiaulių – Šiaulių bankas, Panevėžio – "Nordea" bankas, Alytaus ir Marijampolės – „Swedbank“, Telšių ir Utenos apskrityse – DNB bankas, Tauragės apskrityje – Medicinos bankas, pranešė Finansų ministerija.

Lietuvos banko valdybos narys Audrius Misevičius Lietuvos radijui pabrėžė, kad bankai atliks tik pinigų išmokėjimo funkciją, o indėlius kompensuos Indėlių draudimo fondas.

Iš viso valstybė turės išmokėti apie 4,1 mlrd. litų apdraustų gyventojų bei įmonių indėlių, laikytų "Snore". Indėlių draudimo fonde, kurį kaupia visi šalies bankai savo įnašais, šiuo metu yra apie 1,7 mlrd. litų, be to, Vyriausybė paskolins trūkstamą sumą - apie 2,4 mlrd. litų.

Indėliai turi būti išmokėti per 20 arba vėliausiai 30 darbo dienų, skaičiuojant nuo praėjusio ketvirtadieno - tai reiškia, kad pinigai indėlininkams bus grąžinti iki gruodžio 22 dienos, o jei terminas bus pratęstas - iki sausio 7 dienos.

Lietuvos bankui praėjusį ketvirtadienį nutarus inicijuoti nacionalizuoto banko "Snoras" bankrotą, indėliai bus grąžinti beveik 90 proc. banke esančių fizinių ir juridinių asmenų indėlių. "Snore" 440 tūkst. įmonių ir gyventojų turėjo iš viso 5,6 mlrd. litų indėlių, jiems bus išmokėta 4,1 mlrd. litų.

Visą indėlį atgaus 11,1 tūkst. įmonių (88,5 proc. visų juridinių asmenų, turinčių banke indėlius) ir 376,3 tūkst. gyventojų (88,3 proc.).

Indėlius atgaus indėlininkai, banke turėję grynųjų pinigų litais, JAV doleriais, eurais ir Europos Sąjungos valstybių narių nacionalinėmis valiutomis, Islandijos ir Norvegijos kronomis, Šveicarijos frankais, bet ne daugiau kaip 345,3 tūkst litų (100 tūkst. eurų).

Pagal įstatymą draudimo išmokų negaus banko administracijos, filialų vadovai, tarybos ir valdybos nariai, banko akcininkai, turintys ne mažiau kaip 5 proc. akcijų, jų vaikai, įvaikiai, sutuoktiniai bei kiti artimi šeimos nariai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją