„Nors „Snoro“ akcijos ir buvo perimtos valstybės nuosavybėn, bankas viešai platino ir skolos vertybinius popierius, todėl prievolė skelbti finansines ataskaitas viešai išlieka – tai turėjo būti padaryta iki lapkričio pabaigos“, - sakė Investuotojų asociacijos valdybos narys Tomas Pilipavičius.
Pasak jo, ataskaitų paskelbimas leistų „Snoro“ kreditoriams susidaryti aiškesnį vaizdą apie galimybę atgauti bent dalį lėšų.

„Kol kas biržoje kotiruojamos bendrovės elgiasi skirtingai. Pavyzdžiui, „Invalda“ nurašė 100 proc. investicijos į „Snoro“ indėlių sertifikatą, „Rokiškio sūris“ paskelbė suformavęs neįvardijamo dydžio atidėjimą, o „Lietuvos dujos“ trijų ketvirčių ataskaitose lėšų „Snore“ dar nenuvertino. Tai rodo, kad stambiems kreditoriams trūksta informacijos, o ką kalbėti apie smulkius?“, - klausė T. Pilipavičius.
Jo teigimu, laikinajam „Snoro“ administratoriui už ataskaitų nepaskelbimą laiku baudą teoriškai gali skirti kapitalo rinką prižiūrinti Vertybinių popierių komisija.

Šiuo metu Investuotojų asociacija buria smulkių investuotojų grupę, kuri kartu sieks atgauti neužregistruotos „Snoro“ akcijų emisijos lėšas, nes jos niekada nepriklausė ir nepriklauso bankui. Pagal įstatymą, „Snoras“ negalėjo naudoti šių lėšų tol, kol neužregistruota nauja akcijų emisija, todėl jos turi būti grąžintos investuotojams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją