Šis pasiūlymas kartu su pareiškimu dėl bankroto bylos iškėlimo bankui „Snoras” teismui perduotas pirmadienį. Pagal įstatymą teismas sprendimą tuo klausimu turi priimti ne vėliau per 15 dienų nuo pareiškimo priėmimo.

Bendrovės tinklalapyje skelbiama, kad „biuras visoje Lietuvoje administruoja daugiau nei 180 įmonių bankroto procedūrų, iš jų didžiausios UAB "Atolas", UAB "ES Glass", Vilnos akcinė bendrovė "Drobė, UAB "Suvalkijos agrocentras", AB "BSA Construction", AB "flyLAL-Lithuanian Airlines" ir kitos.“

„Asociacija ketina aktyviai stebėti ir vertinti „Snoro“ bankroto procedūrą, kurios eiga ir rezultatai itin reikšmingi banko indėlininkams ir kreditoriams. Bankroto administratoriui teks iki šiol Lietuvoje nematytas darbo krūvis ir atsakomybė, todėl jo kandidatūrai turi būti keliami itin aukšti reikalavimai. Centrinio banko pasiūlyta bendrovė yra nemažą patirtį turinti įmonė, tačiau nerimą kelia faktas, kad šiuo metu ji administruoja daugiau nei 30 bankrutavusių įmonių ir dar tiek pat restruktūrizuojamų, todėl kyla abejonių, ar jiems užteks pajėgumų. Atsižvelgdami į šią aplinkybę nusprendėme teismui pasiūlyti savo kandidatą“, – sakė asociacijos vadovas Danas Arlauskas.

Advokatų kontoros „Sorainen“ partneris Tomas Kontautas DELFI prognozavo, kad „Snoro” bankroto procedūra gali užsitęsti 3-7 metus. Pasak jo, Lietuvoje taip pat nėra nė vieno bankroto administratoriaus, turinčio tokio dydžio finansų institucijos bankroto patirtį.

Anksčiau buvo skaičiuojama, kad „Snoras“ turi 8 mlrd. Lt turto, tačiau po laikinojo administratoriaus analizės paaiškėjo, kad jame tėra 4,6 mlrd. Lt.

Lietuvos banko valdyba taip pat nutarė, kad šių metų lapkričio 16 d. paskirto banko „Snoras” laikinojo administratoriaus Simono Vincento Freakley’io įgaliojimai pasibaigs Vilniaus apygardos teismui priėmus nutartį dėl bankroto bylos iškėlimo bankui ir paskyrus bankroto administratorių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją