Korespondentinės sąskaitos yra banko sąskaitos užsienio valstybių bankuose tos šalies valiuta, siekiant efektyviai vykdyti užsienio valiutos keitimo bei prekybos sandorius. BAB banko “Snoras” atveju, šiose sąskaitose esančios lėšos priklauso bankroto turtui, ir todėl yra išieškomos kreditorių naudai.

“Iki bankroto proceso šios lėšos buvo naudojamos BAB banko “Snoras” klientų valiutų keitimo sandoriams vykdyti, ir mes išieškojome lėšas 20-imi skirtingų valiutų, įskaitant JAV dolerius, jenas ir Honkongo dolerius. Mūsų iki šiol susigrąžinti 107 mln. litų sudaro apie 89 proc. visų, mūsų manymu, atgautinų lėšų, ir mes toliau siekiame sugrąžinti lėšas, laikomas korespondentinėse sąskaitose, kreditorių naudai,“ – teigė bankroto administratorius Neilas Cooperis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)