„Banko bankroto administratorius rugpjūčio 6 dieną teismui pateikė prašymą pripažinti “Snorą„ bankrutavusiu ir likviduojamu. Trečiadienį teisėjas Andžejus Maciejevskis šį prašymą patenkino“, - sakė Vilniaus apygardos teismo atstovas spaudai Gintautas Stalnionis, rašo "Vilniaus diena" cituodama BNS.

Pasak jo, teismo nutartis per septynias dienas gali būti skundžiama Apeliaciniam teismui.

„Šis teismo sprendimas formaliai reiškia, kad kelio atgal nebėra, ir “Snoro„ bankas nebebus atgaivintas“, - teigė Investuotojų asociacijos valdybos pirmininkas Vytautas Plunksnis.

„Snoro“ kreditorių neginčijami reikalavimai siekia 6,523 mlrd. litų. Indėlių draudimo fondo reikalavimas siekia 4,053 mlrd. litų, tačiau teismas kol kas pripažino tik 3,799 mlrd. litų.

„Snoro“ banko grynoji turto vertė pernai lapkričio viduryje buvo 2,756 mlrd. litų mažesnė už jo įsipareigojimus, todėl bankas buvo paskelbtas nemokiu. Jo grynasis turtas lapkričio 16 dieną buvo 4,416 mlrd. litų, tuo tarpu įsipareigojimai siekė 7,172 mlrd. litų.

Buvusiems „Snoro“ akcininkams Raimondui Baranauskui ir Vladimirui Antonovui yra pareikšti įtarimai dėl maždaug apie 1,7 mlrd. litų vertės banko turto pasisavinimo. Lietuvos prokurorai yra pateikę Europos arešto orderį dėl jų suėmimo.Pernai lapkričio 16-ąją nacionalizuotam bankui „Snoras“ bankroto byla iškelta gruodžio 7-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)