„Vienareikšmiškai taip, nes tai įstatyminė nuostata. Jeigu yra paskola ir yra indėlis, tai draudimo išmoka mokama iš indėlio ir paskolos skirtumo. Jeigu skirtumas neigiamas arba nulis yra, jokios išmokos nebus“, – DELFI sakė valstybės įmonės Indėlių ir investicijų draudimas generalinis direktorius Raimundas Žilinskas.

Jo teigimu, jeigu indėlis didesnis už paskolą, išmoka bus mokama iš skirtumo, o likutis bus grąžinamas.

Pavyzdžiui, jeigu gyventojas turėjo 200 tūkst. Lt paskolą „Snore“ ir 20 tūkst. Lt indėlį, tai jo paskolos suma bus sumažinta indėlio dydžiu ir žmogus turėtų likti skolingas 180 tūkst. Lt.

Kaip DELFI pasakojo buvęs „Snoro” indėlininkas, nenorėjęs nurodyti savo vardo, jis „Snore” turėjo 5 tūkst. Lt lėšų ir buvo iš banko pasiskolinęs 1 tūkst. Lt. Vartojamąją paskolą vyras turėjo grąžinti iki metų pabaigos.

Apsilankius SEB skaitytojui grąžino tik 4 tūkst. Lt, t.y. laikytų lėšų ir paskolos skirtumą.

DELFI primena, kad pinigų už „Snoro“ indėlius grąžinimas pradėtas trečiadienį. Gyventojams pinigai grąžinami per SEB banką. Kol kas nežinoma, kiek yra žmonių, kurie šiame banke turėjo ir paskolą, ir indėlį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją