Valstybės įmonės „Indėlių ir investicijų draudimas“ (IID) investicinis portfelis per paskutinį 2011 m. ketvirtį „susitraukė“ 0,876 mlrd. Lt – nuo 1,606 mlrd. iki 0,730 mlrd. Lt, skelbiama naujausioje IID atskaitoje.

Fondas pardavė 762 mln. Lt vertės ilgalaikių (išpirkimas po metų ir vėliau) ir 114 mln. Lt vertės trumpalaikių (išpirkimas per artimiausius 12 mėn.) savo investicijų. Parduoti visi užsienio šalių (Vokietijos, Prancūzijos, JAV, Olandijos, Vengrijos, Austrijos, Vengrijos, Italijos, Belgijos) VP tiek eurais, tiek JAV doleriais, o portfelyje liko tik Lietuvos vertybiniai popieriai.

Specialistai teigia, kad didžiąją dalį VP, tikėtina, įsigijo užsienio investuotojai, o parduodant tokių šalių kaip Italija, Vengrija ar Belgija obligacijas neišvengta nuostolių. Lietuvos obligacijų fondas buvo įsigijęs akivaizdžiai per daug, todėl daug jų įmonei nepavyko parduoti, pažymi specialistai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją