V. Antonovo ir R. Baranausko skundus dėl Vilniaus miesto 2 apylinkės teismo lapkričio 22 d. nutarties nagrinės Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėja Regina Pocienė. Kiekvieno jų skundo nagrinėjimui teismas iš anksto numatė skirti po 30 min.

Kadangi įtariamieji šiuo metu yra Didžiojoje Britanijoje, jų interesams teisme turėtų atstovauti advokatai. Į skundų nagrinėjimą teismas taip pat kviečia ikiteisminį tyrimą koordinuojantį prokurorą.

Abu buvę banko vadovai pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, R. Baranauskas – ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, teigia Generalinė prokuratūra.

Lapkričio 25 d. teismas Londono teismas nusprendė V. Antonovą paleisti už 300 tūkst. Lt užstatą, o R. Baranauską – už 800 tūkst. Lt.

Lapkričio 16 d. Lietuvos bankas, nustatęs milijardinį vertybinių popierių trūkumą, priėmė sprendimą stabdyti banko veiklą. Laikinasis „Snoro” administratorius nustatė, kad banke trūksta maždaug 3,4 mlrd. Lt vertės turto iš maždaug 8 mlrd. Lt. Banką nacionalizavusi Vyriausybė nusprendė skelbti „Snorui” bankrotą.

R.Baranauskas turėjo 25,3 proc. „Snoro" akcijų, o Rusijos piliečio V.Antonovo dalis sudarė 68,1 proc.

Manoma, kad klausimą dėl V. Antonovo ir R. Baranausko perdavimo Londono teismas turėtų išspręsti iki vasaros.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją