V. Antonovas taip pat teismui įteikė ieškinį, kuriame reikalaujama nušalinti „KPMG Baltic“ nuo minėtojo banko administratoriaus pareigų. Buvęs vienas iš „Latvijas Krājbanka“ savininkų tvirtina, jog savo veikla žlugusio banko administratorius agresyviai stengiasi banką galutinai sužlugdyti priversdamas bankrutuoti.

„KPMG Baltic“ su tokiais kaltinimais kategoriškai nesutinka ir tvirtina, jog buvo padaryta viskas, kas įmanoma, bandant įvertinti banko galimybes vėl atsistoti ant kojų. Finansų ir kapitalo rinkos komisija taip pat neaptiko jokių auditą atlikusios bendrovės veiksmų trūkumų ir tvirtina, jog banko administratorius veikė remdamasis įstatymais.

Kovo 29 dieną Rygos apygardos teismas nagrinės ieškinį dėl „Krājbanka“ bankroto procedūros. Be to, teismas gavo ir ieškinių, kuriuose prašoma nušalinti dabartinį banko administratorių. „KPMG Baltic“ tvirtina, jog tokie ieškiniai – bandymas paveikti teismą.

V. Antonovo advokatas Viesturas Zaulas mano, jog „KPMG Baltic“ jau nuo pat banko paskelbimo nemokiu siekia vieno vienintelio tikslo – pradėti bankroto procedūrą, o ją pradėjus - kuo greičiau realizuoti visus banko aktyvus.

Paklaustas, kodėl „KPMG Baltic“ siekia tai padaryti, advokatas atsakė, jog to geriau paklausti paties administratoriaus, nors dabar ir akivaizdu, kad administratorius pats sau moka atlyginimus, kurių normos nustatytos jau bankroto procedūroje.

„Prasidėjus sanacijos procesui, administratorius gautų žymiai mažesnį atlyginimą nei tuomet, jeigu prasidėjo bankroto procedūros“, -paaiškino advokatas.

Primename, kad šiuo metu V.Antonovas yra Londone, kur laukia teismo sprendimo dėl išdavimo Lietuvai. Jis ir kitas pagrindinis „Snoro” akcininkas Raimondas Baranauskas įtariami dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, o R. Baranauskas - ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją