Šis bankas užėmė 67 vietą stambiausių pagal aktyvų dydį Ukrainos finansinių institucijų sąraše. Tarp „Konversbank“ pirkėjų – buvęs Latvijos „Krājbanka“ prezidento patarėjas Reinis Tumovas, praneša Delo.ua.

Rusų verslininkas Vladimiras Antonovas pardavė 100-procentinį „Konversbank“ akcijų paketą fizinių asmenų grupei. Sutartis buvo sudaryta 2011 m. lapkričio 22 d. Apie tai buvo paskelbta „Konversbank“ pranešime, skelbia interneto portalas Delo.ua.

„100 proc. akcijų įsigijo fiziniai asmenys: Andrejus Strižakas, Reinis Tumovas, Vadimas Kotovičius ir kiti“, – pareiškė bankas. Reinis Tumovas – banko „Konversbank“ valdybos pirmininkas ir buvęs Latvijos „Krājbanka“ prezidento patarėjas.

Pasak buvusio 100 proc. banko akcijų savininko Vladimiro Antonovo, kurį cituoja finansinės įstaigos spaudos tarnyba, derybos dėl „Konversbank“ pirkimo vyko nuo vasaros, o šalims suderinus visas sutarties sąlygas, sandoris buvo sėkmingai sudarytas.

Rinkos dalyviai mano, kad sandoris yra techninio pobūdžio ir yra susijęs su skandalu Lietuvoje bei Latvijoje, kuriame dalyvauja Vladimiras Antonovas.

Šią versiją patvirtina ir faktas, kad atėjus naujiems valdytojams, banko vyriausioji vadovybė nesikeis. Pavyzdžiui, „Konversbank“ stebėjimo komiteto vadovo poste išliks Vladimiras Mironenka. Be to, vienu iš naujų finansinės įstaigos bendrasavininkių taps Reinis Tumovas, kuris yra „Konversbank“ valdybos pirmininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją