„Už šiurkštų darbo drausmės pažeidimą. Drausminio tyrimo metu buvo nustatyti tam tikri elementai, faktai, pažeidimai ir už juos buvo paskirta nuobauda – atleidimas iš darbo. Tai yra susiję su jo veikla. Daugiau nenorėčiau komentuoti“, - į klausimą ar atleidimas susijęs su banko „Snoras“ bankrotu trečiadienį žurnalistams Seime sakė V. Vasiliauskas. Anot jo, drausminė nuobauda – atleidimas - skirta atlikus tyrimą. LB vadovo žiniomis, K. Ramonas dėl atleidimo ketina teistis.

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai pateiktoje deklaracijoje matyti, kad K. Ramono sesuo Judita Ramonaitė dirba banke „Snoras“, dukra Ramona Laurinkienė tame pačiame banke dirba vyresniąja juriskonsultante, kur darbą pradėjo rugsėjo pradžioje, savo noru išėjusi iš Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI), patvirtino VMI.

„Kiti kadriniai klausimai yra sprendžiami“, - į klausimą ar gal būti atleista daugiau darbuotojų sakė V. Vasiliauskas. Jis pabrėžė, kad nuo sausio jungiant Lietuvos banką, Draudimo priežiūros ir Vertybinių popierius komisijas, bus sprendžiamas viso departamento pertvarkymo klausimas.

Dėl šios pertvarkos iš viso per visas tris minėtas institucijas ketinama atleisti apie trečdalį personalo, naujame priežiūros padalinyje dirbtų 120-150 darbuotojų.

„Teisės aktų pakeitimui nematau būtinybės, viską lemia kadrai“, - paklaustas, ar LB reikia daugiau įrankių bankų priežiūrai kalbėjo V. Vasiliauskas.

Anot centrinio banko, nuo trečiadienio Lietuvos banko kredito įstaigų priežiūros departamento direktorės pareigas laikinai eina šio departamento Bankų inspektavimo skyriaus viršininkė Aldona Jočienė.

Praėjusį ketvirtadienį Lietuvos bankas paskelbė „Snorą" nemokiu ir nutarė inicijuoti bankroto procedūrą. Banke pasigesta maždaug 3,4 mlrd. litų vertės turto iš maždaug 8 mlrd. litų.

Per daugiau nei dešimtmetį tai yra pirmasis bankas, kuriam inicijuojamas bankrotas. Valstybė turės išmokėti 4,1 mlrd. litų draustų indėlių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją