Abi moterys jau buvo pensinio amžiaus.

Banko darbuotojai iš darbo pasitraukė savo noru. Vienas pavaduotojas pasiprašė atleidžiamas iš darbo nuo lapkričio 24 d., o kitas – nuo gruodžio 1 d.

„Poną Ramoną mes atleidome iš pareigų ir darbo santykius mes su juo nutraukėme dėl grubių darbo drausmės pažeidimų, o su kitais dviem vadovaujančiais Kredito įstaigų priežiūros departamento darbuotojais darbo santykiai nutrūko jiems parašius pareiškimus“, – žurnalistams po pranešimo Seimo nariams sakė V. Vasiliauskas.

Jis neatmetė, kad K. Ramono veiklos gali būti kreiptasi į teisėsaugos institucijas.

„Atlikus vidinius veiksmus mes svarstome galimybę kreiptis į teisėsaugos institucijas. Dėl bylos iškėlimo tai jau ne mums, bankui, spręsti, bet teisėsaugos institucijoms. Mes tiesiog surinksime visą informaciją, kuri mums atrodo būtina ir kuri galimai susijusi su netinkamu pareigų atlikimu, kreipsimės į teisėsaugos institucijas“, – teigė Lietuvos banko valdybos pirmininkas.

Jis nenorėjo atskleisti, kiek žmonių Lietuvos banke dėl situacijos „Snore" neteko darbo: „Lietuvos banke dirba 800 darbuotojų, dabar tikrai negaliu pasakyti, keliais, keliolika ar keliais šimtais jų sumažėjo".

DELFI primena, kad K. Ramonas atleistas lapkričio pabaigoje. V. Vasiliauskas yra pripažinęs, kad K. Ramono atleidimas susijęs su banko „Snoras“ nacionalizavimu ir sprendimu jam kelti bankroto bylą.

Taip pat paaiškėjo, kad 19 metų Lietuvos banke dirbusio
K. Ramono dukra bei sesuo dirbo „Snoro“ banke. Jis pats praėjusiais metais dalyvavo vieno iš „Snoro“ akcininkų Raimondo Baranausko sūnaus Edgaro vestuvėse.

Šiame banke pasigesta maždaug 3,4 mlrd. Lt vertės turto iš maždaug 8 mlrd. Lt.

Bandys išsaugoti veikiančias antrines įmones

Į Seimo narių iš anksto pateiktus klausimus atsakinėjęs Lietuvos banko valdybos pirmininkas tvirtino, kad bus siekiama išsaugoti kuo didesnę „Snoro“ ir jo antrinių įmonių vertę.

„Visas procesas, taip pat ir bankroto, yra nukreiptas į tai, kad būtų kiek galima labiau išsaugota banko vertė, atskirų jo segmentų kaip verslo, antrinių įmonių vertė. Tik tokiu būdu galima užtikrinti kuo didesnį lėšų grąžinimą kreditoriams“, – tvirtino V.Vasiliauskas.
Planuojama jas parduoti kaip veikiančius verslus.

„Snoro“ antrinės įmonės yra „Snoro lizingas“, investicinis bankas „Finasta“, bendrovė „Snoro Media Investicijos“, valdanti 35,64 proc. dienraščio „Lietuvos rytas” akcijų.

V. Vasiliauskas tvirtino, kad apsispręsdamas sustabdyti „Snorą“, veikė greitai ir tiksliai.

„Aš, ranką prie širdies pridėjęs, galiu pasakyti, kad veikiau tiksliai, laiku, tinkamai“, – teigė jis.

Jo teigimu, informacija apie „Snoro“ vertybinius popierius buvo gauta iš Vokietijos ir Šveicarijos.

Per daugiau nei dešimtmetį Lietuvoje „Snoras“ yra pirmasis bankas, kuriam inicijuojamas bankrotas. Valstybė turės išmokėti 4,1 mlrd. litų draustų indėlių, visi kiti kreditoriai stos į eilę dėl likusio turto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją