„Vienas iš trūkumų, kuris mums užkliuvo, tai yra lėšų vaikščiojimas ratu. Bet buvo dar elementų, kurie kėlė įtarimą, ir kurie tvirtinasi iš tikrųjų. Dar kartą sakau, nuo to kenčia tik (banko) turto kokybė ir įtakoja vėlesnius sprendimus, susijusius su tolimesne banko perspektyva“, - Vyriausybėje pirmadienį žurnalistams sakė V. Vasiliauskas.

Sekmadienį kalbėdamas „Lietuvos ryto“ televizijai jis minėjo, kad banko „Snoras“ akcininkai galėjo mėginti įstatinį kapitalą sustiprinti indėlininkų surinktais pinigais, o ne finansinio investuotojo iš D. Britanijos lėšomis.

Anot V. Vasiliausko, buvo aiškinamasi, kokia minėtų pinigų kilmė ir yra įtarimų, kad „tai yra tų pačių indėlininkų pinigai“, ką dabar aiškinasi teisėsauga.

DELFI primena, kad šis pirmadienis būtų buvęs paskutinis terminas, kada LB turėjo apsispręsti, ar leisti Londone įsikūrusiam investiciniam fondui „Jubilee Financial Products“ investuoti į banką. Jeigu toks sprendimas būtų buvęs priimtas, „Snoras“ būtų tapęs trečiu banku pagal turtą, veikiančiu Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją