„Netikiu sąmokslo teorijomis ir pučiamu burbulu, kad kažkas sužinojo, kažkas atsiėmė. Tai eiliniai burbulai ir tiek, aš tikrai netikiu“, - trečiadienį Seime žurnalistams sakė V. Vasiliauskas.

„Tai savaime suprantama“, - į klausimą, ar finansiškai nuovokesni žmonės galėjo patys susiprasti pasiimti indėlius iš „Snoro“, atsakė centrinio banko vadovas ir pridūrė, kad paskutinius kelerius metus įspėjimų iš priežiūros institucijų „Snoras“ susilaukdavo nuolat.

Anot V. Vasiliausko nuo kitų metų jungiant LB kartu su Vertybinių popierių ir draudimo priežiūros komisijas, bus tobulinama ir pati finansų rinkų priežiūros sistema.

„Kad kaip įmanoma greičiau užsidegtų tos lemputės, ir galėtume išvengti tos situacijos, kurią susikūrėme „Snoro“ banko atveju. Esminis momentas, kad čia mes susidūrėme su galimai nusikalstama veika ir nusikalstamos veikos jos visą laiką susijusios su užslėptumo požymiu, tu gali jas pamatyti tik įėjęs į vidų, išorinėmis kontrolės priemonėmis jos sunkiai nustatomos, jas gali tik įtarti“, - kalbėjo V. Vasiliauskas.

Penktas pagal turtą bankas „Snoras“ buvo nacionalizuotas lapkričio 16-ąją, praėjusią savaitę buvo paskelbta apie jo bankrotą, laikinajam administratoriui aptikus daugiau nei 3 mlrd. litų lėšų trūkumą. Ūkio ministerija skaičiuoja, kad banke įšalus gyvybiškai svarbioms lėšoms nemokumas gresia trisdešimčiai įmonių.

Buvę banko akcininkai Raimondas Baranauskas ir Vladimiras Antonovas paskelbti įtariamaisiais, jie buvo sulaikyti ir paleisti už užstatą praėjusią savaitę Londone. Valstybė turės išmokėti 4,1 mlrd. litų draustų indėlių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją