Finansų ministrė Ingrida Šimonytė kol kas negalėjo pasakyti konkrečios dienos, kada pinigai pasieks "Snoro" indėlininkų sąskaitas SEB banke ir kituose bankuose, nes tai, jos teigimu, priklauso ir nuo techninių dalykų.

I.Šimonytė BNS patvirtino, kad pirmadienį Vyriausybės pasitarimui teikia siūlymą suteikti iki 3,3 mlrd. litų paskolą - jam ministrų kabinetas, tikimasi, pritars posėdyje pirmadienį arba vėliausiai trečiadienį.

"Paskolų komisija jau yra pritarusi įmonei "Indėlių ir investicijų draudimas" perskolinti lėšas, kurios reikalingos "Snoro" indėlininkams grąžinti indėlius, - iki 3,3 mlrd. litų. Bet žiūrėsime pagal faktinį poreikį - kiek lėšų reikės. Tie pinigai yra paruošti, tai yra laikinai laisvos lėšos, kurias valstybė šiuo metu turi", - kalbėjo finansų ministrė.

Pasak jos, Indėlių draudimo fondas, kuriame yra sukaupta apie 1,7 mlrd. litų, iš karto neketina parduoti visų jo turimų vertybinių popierių. Anksčiau skelbta, kad Vyriausybė galėtų skolinti fondui apie 2,4 mlrd. litų, o iš viso apdraustiems indėliams grąžinti reikia apie 4,1 mlrd. litų.

"Mes nesiruošiame tų vertybinių popierių išmesti vienu metu - kaip bus naudinga, taip jie ir judės", - BNS sakė finansų ministrė.

Anot jos, terminas, kada bus pradėti grąžinti indėliai, priklauso ir nuo techninių dalykų - tai yra kada bus gauti tikslūs "Snoro" indėlininkų sąrašai. I.Šimonytė sakė, jog sąrašai bus perduoti jau šią savaitę.

"Tačiau dėl techninių dalykų sunku pasakyti, kada tie pinigai pasieks sąskaitas, nes SEB bankui dar reikia kelių dienų techniškai pasiruošti. Todėl ar tai bus šį ketvirtadienį, ar kitą - negaliu pasakyti. Tikrai galiu garantuoti, kad pinigus žmonės gaus per tuos terminus, kuriuos numato įstatymas", - kalbėjo finansų ministrė.

"Indėlių ir investicijų draudimo" generalinis direktorius Raimundas Žilinskas BNS tvirtino, kad duomenys iš "Snoro" bus gauti "labai greitai", tačiau konkrečios dienos pasakyti jis negalėjo: "Šią savaitę".

Jo teigimu, visi procesai vyksta "labai sklandžiai", sutartys su indėlius išmokėsiančiais 8 bankais taip pat pasirašomos "nustatytu grafiku", o indėliai žmonėms ir įmonėms, jos žodžiais, bus išmokėti iki Naujųjų metų, o blogiausiu atveju - sausio pradžioje - kaip ir numato įstatymas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją