Prie „Snoro“ susirinkę vilniečiai DELFI teigė esą pasiruošę stovėti eilėje tiek, kiek reikia. Daugelis neslėpė nepasitenkinimo tuo, kad išvakarėse skelbta, esą banko skyrius Gedimino pr. 2. veiks nuo 8 val. ryto, tačiau prie „Snoro“ atėję žmonės pamatė, kad šis ir dar keturi banko padaliniai sostinėje duris atvers dviem valandomis vėliau. Žinoma, 8 val. „Snoro“ durys neatsivėrė.

Gera naujiena ta, kad Vilniuje atidaromi dar keturi banko skyriai – Vivulskio g. 7, Goštauto g. 40A, Gedimino pr. 26 ir Ukmergės g. 369.

Žmonių nuotaikos skirtingos. Kiek ramiau jaučiasi tie, kurie eilėje stoviniuoja dėl palyginti nedidelių pinigų sumų.

„Ne, nebijau. Atėjau dėl pinigėlių“, - sakė viena vilnietė, iš pradžių nuėjusi prie centrinės banko būstinės A. Vivulskio gatvėje, tačiau ten radusi uždarytas duris.

„Pas mane šiaip nedaug. Man valstybė skiria vienkartinę išmoką. Ir išeina taip, kad va, iš manęs ir pasivogė tą išmoką. Jeigu jos negausiu, nežinau, ką darysiu. Ten tūkstantis su kažkiek. Aš daugiau pinigų ir negaunu“, - tęsė pašnekovė.

Moteris prisipažino, jog jos šeimoje ne ji vienintelė kenčia dėl „Snoro“ nacionalizavimo.

„Šiaip malonu, kad atsiminė, kad yra žmonų be kortelių. Mano mama gauna algą „Snoriuke“. Jinai negali algos nuimti. Jau visą savaitę. Jinai neturi kortelės. Abejoju, kad jinai išstovės tokią eilę, pas ją nesveikos kojos, ir sveikata jau nebe tokia – beveik 60 metų“, - atsiduso vilnietė.

Raginimo nejudinti indėlių nepaiso

Nors Lietuvos bankas ir Vyriausybė nuolat kartoja, kad visi indėliai „Snore” iki 100 tūkst. eurų yra apdrausti, būtent banko indėlininkai sudaro didžiąją eilėse stoviniuojančių žmonių masę. Žmonės teigia nepasitikintys kalbomis apie pinigų saugumą.

„Taip, dėl indėlio atėjau. Vakar išstovėjau valandą ir 40 minučių. Nieko – gavome tik pareiškimą (blanką prašymui dėl indėlio sutarties nutraukimo – DELFI). Ar šitaip galima?“, - piktinosi apie 8 val. į eilę stojusi moteris.

Pašnekovė taip pat stebėjosi iš banko sulaukianti prieštaringų žinių. Esą trečiadienį ryte banko informacijos telefonu jai aiškinta, kad banko skyriai nedirbs, o moteris tik darbo dienai einant į pabaigą sužinojo apie nuo 14 val. veikiantį banko skyrių. Atskubėjusi iki „Snoro“ ji taip ir nebuvo aptarnauta.

„Mes nežinome, kaip bus. Juk vakar vakare penkias valandas jie tarėsi. Ir šį rytą per radijo žinias išgirdau, kad jie dar nenutarė, kad šiandieną vėl rinksis“, - nerimo neslėpė vilnietė, paklausta, ar atsižvelgs į raginimus neatsiimti apdraustų indėlių.

Apie 8.30 val. prie „Snoro“ skyriaus Gedimino pr. 2 stoviniavo jau apie 70 žmonių. Tik vienas kitas, pamatęs, kad bankas duris atvers tik 10 val., nusprendė nebestypsoti šaltyje.

Primename, kad trečiadienį 16 val. duris atvėrė trys banko skyriai, esantys Vilniuje (Gedimino pr. 2), Kaune (Taikos pr. 88A) ir Klaipėdoje (Liepų g. 50). Prie jų iš karto nutįso žmonių eilės, kurios nemažėjo iki pat darbo pabaigos, 18 val.

Šiuos padaliniuose banko „Snoras“ klientai, kurie turi su mokėjimo kortelėmis nesusietas sąskaitas, galės atsiimti iki 500 Lt siekiančias sumas, kurias iki šiol galėjo atsiimti tik kortelių turėtojai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją