Per interviu BBC Alessio Rastani‘s save įvardijo kaip nepriklausomą biržos prekiautoją. Kitur jis tvirtiną esąs „kalbėtojas investicijų klausimais“. Jis nedirba moderniajame Londono verslo centre „Canary Wharf“, neturi ten prabangaus biuro – dirba jis ir gyvena su savo drauge Anita Eader 200 tūkst. svarų (795 tūkst. Lt) vertės name Beksleihyto rajone, pietinėje Londono dalyje.

Namas, kuris pirktas paėmus būsto paskolą Škotijos „Royal Bank“, priklauso išgarsėjusio prekiautojo draugei, o ne jam pačiam, rašo „The Daily Telegraph“.

A.Rastani‘ui priklauso 99 proc. kompanijos „Santoro Projects“. Turimais gana naujais duomenimis, staiga išgarsėjusio prekiautojo sąskaitoje tebuvo 985 svarai (3913 Lt). Be to, jis turi 10 tūkst. 48 svarus (39 tūkst. 924 Lt) skolų.

Kaip vyras, kuris niekada nebuvo aprobuotas „Financial Services Authority“ - Jungtinės Karalystės finansų paslaugų pramonės prižiūrėtojų – ir negalintis pasigirti darbo patirtimi nei vienoje Londono miesto institucijoje, buvo pakviestas į BBC, lieka neaišku.

Atsirado žmonių, tvirtinančių, kad A.Rastani‘s – ne kas kitas, o profesionalus apgavikas. BBC tokius kaltinimus griežtai neigia.

„Atlikome išsamių tyrimų ir neradome jokių įrodymų, galinčių patvirtinti hipotezę, jog interviu su A. Rastini galėjo būti antis“.

Tačiau BBC atsisakė ir atsakyti į klausimą, ar prieš interviu buvo atlikti kokie nors šio asmens patikimumo patikrinimai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją