Federalinis rezervų bankas pranešė, kad per ateinančius šešis mėnesius, ketina pirkti ilgalaikių iždo obligacijų už 300 milijardų dolerių. Tačiau ne vien tik Federalinis rezervų bankas perka ilgalaikes iždo obligacijas. Anglijos bankas perka vertybinių popierių už 75 milijardus svarų, o Japonijos bankas trečiadienį pranešė, kad padidins savo dalį perkant Japonijos vyriausybės obligacijas.

Europos centrinis bankas taip pat gali imtis netradicinių priemonių, kovo mėnesį rekordiškai sumažinęs bazinę palūkanų normą iki 1,5 procento. Pasaulinės akcijų rinkos laimėjimai praeitą savaitę taip pat sumažino dolerio kaip saugios valiutos paklausą. Doleris prarado šio mėnesio pradžioje pasiektą trijų metų aukštumos poziciją pagrindinių valiutų krepšelio atžvilgiu.

Dolerio indeksas, kuris matuoja JAV valiutos vertę šešių pagrindinių valiutų krepšelio atžvilgiu, pakilo 0,2 procento iki 84,324. Tačiau trečiadienį jis buvo nukritęs 3 procentus, tai buvo didžiausias dienos kritimas nuo 1985 metų. Prekiautojai teigė, kad doleris gali vėl pradėti kristi. "Manau, kad doleris ir toliau bus parduodamas", teigė Motonari Ogawa, Barclays Bank Tokijuje direktorius.

Euras tęsė savo laimėjimus ketvirtadienį, po trečiadienio staigaus 3,8 procento kilimo. Anot Reuters, tai buvo didžiausias dienos kilimas nuo 1999 metų. Euras pasiekė dviejų mėnesių aukštumą, pakilęs iki 1,3536 dolerio, tačiau vėlyvoje trečiadienio JAV prekyboje nukrito 0,1 procento iki 1,3462 dolerio. Rinkos dalyviai teigė, kad artimiausiu metu euras gali pradėti smarkiai kilti dolerio atžvilgiu.

Doleris nukrito 0,4 procento iki 95,81 jenos. Euras nukrito 0,6 procento iki 129,01 jenos po to, kai ketvirtadienį buvo pasiekęs trijų mėnesių aukštumą, pakilęs iki 130,32 jenos.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją