„Vilniuje aplankiau bent tris investiciniu auksu prekiaujančias įmones, tačiau visos jos teigė, kad mano norimo kiekio pasiūlyti negali, nes auksas išpirktas. Taigi, įsigyti, tarkime, 1 kilogramą fizinio aukso Lietuvoje, pasirodo, yra problema“, – „Verslo žinioms“ skundžiasi vienas verslininkas, nenorintis viešinti pavardės.

„Aukso paklausa tarp mūsų klientų pastaruoju metu padidėjo 4–5 kartus“, – kalba Algirdas Urbonavičius, auksu prekiaujančios bendrovės „Aurum LT“ direktorius.

Pasak jo, pasiūlyti klienų pageidaujama aukso kiekį kartais trukdo tai, kad dėl išaugusios brangiojo metalo paklausos jo atvežti nespėja tiekėjai.

Šiuo metu auksas Londono biržoje kainuoja apie 1 663 dol. (4352 Lt) už Trojos unciją. Kaina nuo šių metų pradžios yra pakilusi 17 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją