Vilnietis pensininkas Vincas Pranas Vaičiulis pasipiktino, kai atėjęs į banką atsiimti jam priklausančių dividendų sužinojo, kad turi sumokėti daugiau kaip 50 litų išgryninimo mokestį.

"Nesuprantu, kodėl turiu juos mokėti, juk dividendai - dalis mano atlyginimo. Juo labiau kad jau valstybė nuskaičiavo 20 procentų", - piktinosi vyras. Vilnietis iš pradžių apsidžiaugė, jog turimos „Teo LT” akcijos gerai įvertintos, ir tikėjosi, kad gauti pinigai truputį palengvins gyvenimą. Tačiau pensininkas labai nustebo sužinojęs, kad nuo jam sumokėtų dividendų savo dalį atsiskaičiuoja ne tik valstybė.

V.P.Vaičiulis paprašė SEB banko išrašo, kuriame nurodyta, kad už turimas TEO LT akcijas už 2010 metus jis į rankas turėtų gauti 6686,21 lito dividendų, valstybei gyventojų pajamų mokesčio TEO LT pervedė 1671,55 lito, už pinigų pervedimą 25 litus nuskaičiavo finansų maklerio įmonė, o bankas už išgryninimą pasiimtų dar 53 litus.

"Asmenims, kuriems senatvės pensija yra pervedama į SEB banką, išgryninimas tiek bankomate, tiek banko padalinyje iki 3,5 tūkst. litų yra nemokamas. Bankomatuose taip pat nemokamai gali pasiimti grynųjų pinigų ir tie klientai, kurie dirba įmonėse, sudariusiose su SEB banku darbo užmokesčio pervedimo į mokėjimų kortelių sąskaitas sutartis - tuo atveju tokie klientai gali išsiimti bet kokias jiems priklausančias lėšas, neviršijančias šios sumos, esančias jo mokėjimo kortelės sąskaitoje. Jei klientas išsiima grynuosius pinigus banko padalinyje, taikomas 0,8 proc. mokestis nuo sumos arba minimalus 5 litų mokestis", - sakė SEB banko ryšių su žiniasklaida vadovas Arvydas Žilinskas.

„Jeigu žmogus gauna pensiją į sąskaitą SEB banke, jis gali bankomate per mėnesį nemokamai pasiimti ne tik savo pensiją, bet ir kitas šioje sąskaitoje turimas lėšas – nepriklausomai nuo to, ar tai būtų pervesti dividendai, ar kitos į sąskaitą gautos lėšos”, - atsiųstame el. laiške tikslina A. Žilinskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją