JAV akcijos vakar nežymiai smuko, mažus pokyčius sąlygojo nedirbanti Londono birža. Tuo tarpu Azijos rinkos šįryt kilo iki kol Japonija paskelbė prastesnę savo ūkio augimo perspektyvą. Lėtėjanti pasaulio ekonomika ir Japonijos eksporto rinkos bei smunkančios finansų rinkos lėmė tokį vyriausybės vertinimą. NIKKEI šiuo metu yra nukritęs 0,57 procento. Šiandien didesnių pokyčių rinkose tikėtis neverta, visi laukia penktadienį JAV vyksiančio FED narių susitikimo. Iš ekonominių rodiklių verta paminėti tik JAV „Case Shiller“ būstų kainų rodiklį, taip pat vartotojų pasitikėjimo rodiklį ir Ričmondo FED gamybos pasitikėjimo indeksą. Pastarieji pasitikėjimo rodikliai, kaip tikimasi, rugpjūtį bus sumažėję.

Savaitė Baltijos šalių biržose prasidėjo be netikėtumų – bendra apyvarta buvo 0,7 mln. eurų, sudaryta daugiau negu 0,5 tūkst. sandorų. OMXV ir OMXR padidėjo atitinkamai 0,28 proc. ir 0,19 proc., o OMXT smuktelėjo 0,19 procento. Aktyviausiai prekyba vyko Taline – bendrovių „Tallinna Vesi“ (kaina +2,16 proc.) ir „Silvano Fashion Group“ (-3,57 proc.) akcijų apyvarta sudarė beveik pusę visos regiono biržų akcijų apyvartos. „Tallinna Vesi“ akcijas ir toliau superka į dividendų pajamingumą besiorientuojantys investuotojai, o „Silvano Fashion Group“ kainą nusmukdė pranešimas apie dvigubai sumažėjusį pirmojo šių metų pusmečio pelną. Nors tokio bendrovės rezultato buvo galima tikėtis dėl aukštos palyginamosios bazės (pernai pelną didino Baltarusijoje padidėjusi infliacija), tačiau kai kurių investuotojų lūkesčiai matomai buvo didesni ir jie suskubo parduoti turimas akcijas.

„Invalda“ vakar vakare paskelbė pirmojo pusmečio veiklos rezultatus – bendrovės akcininkams tenkanti
konsoliduoto 6 mėnesių grynojo pelno dalis buvo 19,9 mln. litų (0,38 lito vienai akcijai), o tuo pačiu laikotarpiu pernai akcininkams tenkantis grynasis pelnas siekė 141,7 mln. litų. Ši žinia šiandien neabejotinai sukurs papildomą bendrovės akcijų pasiūlą rinkoje, o kaina bus linkusi mažėti. Vis dėlto nereikia pamiršti, kad pernai bendrovės pelną padidino „Tiltra Group“ sandoris, o šiemet didžioji pelno dalis buvo uždirbta iš valdomų įmonių veiklos.

Pelninga buvo baldų ir žemės ūkio sektorių veikla, o nekilnojamojo turto, pastatų priežiūros ir informacinių
technologijų infrastruktūros sektoriai dirbo nuostolingai.