Kaip rašo „Lietuvos rytas“, nuo liepos 7 kartus sumažės privačių transporto priemonių: nuo 220 transporto priemonių iki 35.

Planuojama, kad vežimo maršrutams iš atokesnių rajonų tiek visiškai pakaks. Šiuo metu daugiau nei 90 procentų visų mikroautobusų maršrutų trasų dubliuojasi su viešojo transporto trasomis, todėl manoma, kad tai nėra racionalu.

Naujieji mikroautobusai turės būti ne senesni kaip 10 metų. Juose turės būti bent 19 keleivių vietų ir galimybė vežti stovinčius keleivius. Miesto centre mikroautobusų neliks.

DELFI primena, kad privatūs vežėjai šiuo metu neturi nė vienos šiuos reikalavimus atitinkančios transporto priemonės. Tačiau savivaldybės nustatyti kriterijai labai primena Gedimino prospektu kursuojančius ir dažniausiai pustuščius važinėjančius savivaldybės viešojo transporto autobusiukus.

Be to, siūlomuose reikalavimuose ketinama nustatyti, kad konkurse privežimo maršrutų aptarnavimui dalyvauti galės tik mokestinių skolų neturinčios įmonės. Taigi dalis vežėjų, prasiskolinusių dėl pačios savivaldybės nemokamų kompensacijų už keleivių vežimą, veikiausiai liks už borto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)