Druskininkų mero pavaduotojas Linas Urmanavičius teigė, jog savivaldybė investuotojų ieško labai aktyviai. "Būsimą oro uostą pristatome kur tik įmanoma - įvairiose mugėse, parodose, internete", - sakė jis. Pasak vicemero, jau atliktas būsimo oro uosto techninis projektas.

"Oro uostą Druskininkuose jau turime, tik jame žolės danga. O reikėtų iškloti kietą dangą. Kažkada Druskininkuose veikė oro uostas, čia skrisdavo lėktuvai iš Maskvos, Leningrado ir Vilniaus. Tik jie nutūpdavo ant žolės dangos", - pasakojo vicemeras.

L.Urmanavičiaus teigimu, būsimasis oro uostas priimtų ne reguliarius, o užsakomuosius skrydžius. Čia leistųsi ir kiltų lėktuvai iki 76 vietų. Oro uostas veiktų tik dienomis. Investicijos į oro uostą siektų apie 25 mln. litų. Gauti dalį valstybės biudžeto ar Europos Sąjungos lėšų nesitikima. "Ieškome tik privataus investuotojo. Nebent pats investuotojas ieškotų europinių pinigų", - patikslino L.Urmanavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)