Latvijos delegacija jau buvo susitikusi su dviejų didžiausių Japonijos skrydžių bendrovių atstovais – ANA ir „JAL Japan Airlines“, su kuriomis buvo aptartos galimo bendradarbiavimo galimybės.

Pagrindinis susitikimo tikslas buvo pristatyti Latvijos tranzito koridoriaus privalumus japoniškų prekių tranzitui ir kitiems prekybos srautams į Rusiją ir Nepriklausomos valstybių sandraugos (NVS) šalis. Be to, buvo aptariamos bendradarbiavimo aviacijos srityje galimybės. „airBaltic“ japonams pateikė bendradarbiavimo, bendrų maršrutų idėjų ir investicijų į „airBaltic“ siūlymus.

V. Dombrovskis pabrėžė, jog japonų verslo etiketas skiriasi nuo įprasto latviams, tad konkrečios derybos prasidės tik antradienį, balandžio 9-ąją. ANA skrydžių bendrovė derybose, kuriose konsultanto vaidmuo skirtas „Prudentia“, vertinama kaip potenciali investuotoja į „airBaltic“, o su „JAL Japan Airlines“ bus aptariamos naujų maršrutų sudarymo galimybės.

Tik pasibaigus specialistų konsultacijoms, paaiškės, ar japonai iš tikrųjų domisi „airBaltic“, paaiškino Latvijos ministras pirmininkas.

V. Dombrovskis į Japoniją vyko, norėdamas padėti Latvijos delegacijai rasti naujų ekonominio bendradarbiavimo kelių. Latvijos vyriausybės vadovas ten susitiko su įtakingais japonais ir šalies verslininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)