Grasina streikais

Pirmadienį Kauno miesto tarybos nariams ir žiniasklaidai buvo išplatintas viešas VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ darbuotojų laiškas.

„Ponas A. Puidokas yra nekompetetingas, nesugeba organizuoti darbo, nesirūpina darbuotojais, valdo autoritariškai, nepaisydamas darbuotojų nuomonės ir atsakingų specialistų patarimų. Jo nekompetenciją akivaizdžiai liudija tas faktas, kad įstaigos rezultatai, nušalinus jį nuo pareigų, beveik padvigubėjo, pagerėjo darbuotojų mikroklimatas, sumažėjo darbuotojų kaita“, - rašoma VšĮ „Kauno automobilių stovėjimo aikštelės“ darbuotojų laiške.

Laiške taip pat teigiama, kad „A. Puidokui grįžus į vadovo pareigas, didėja įtampa, visi darbuotojai jaučia didelį psichologinį spaudimą, dėl jo vykdomų pertvarkų veiklos rezultatai smuks į 2011 metų lygį. Iš esmės yra vykdomas Įstaigos žlugdymas“.

Darbuotojai tikina, kad jei artimiausiu metu A. Puidokas nebus atleistas iš pareigų, bus skelbiamas streikas.

Į pareigas grąžino teismas

Algimantas Puidokas
DELFI primena, kad A. Puidokas minimas korupcijos istorijoje, į kurią įklimpo kartu su buvusiu Kauno vicemeru Kęstučiu Kriščiūnu.

Įtariama, kad K. Kriščiūnas sąskaitas už asmeninio automobilio remontą siųsdavo apmokėti savivaldybės įmonei „Automobilių stovėjimo aikštelės", o jos vadovai pernelyg nesipriešino.

Kauno apygardos teismui niekaip nepavyksta pradėti iš esmės nagrinėti bylos dėl vienos iš kaltinamųjų ligos. Korupcijos skandale taip pat minimi tuometinė K. Kriščiūno visuomeninė padėjėja Zita Zalagėnaitė, „Panemunės būtų ūkio“ vadovas Tomas Pilvinis bei šios įmonės mechanikas Juozas Rauchas.

Kauno apygardos teismas šių metų pradžioje A. Puidoką grąžino į VšĮ „Kauno automobilių stovėjimo aikštelės“ vadovo kėdę.

Viešame laiške teigiama, kad A. Puidokas už teisininkų paslaugas moka iš VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ kasos.

„Tai yra visiška nesąmonė. Tai galima patikrinti“, - DELFI teigė A. Puidokas.

Šaukia susirinkimą

A. Puidokas neslėpė, kad jau spėjo susipažinti su viešu laišku ir jam mestais kaltinimais.
„Aš, kaip žmogus, tai vertinu kaip tam tikrą provokaciją, kaip tam tikrą spaudimą, o ar taip yra – pasitikrinsime. Manau, kad šiandien pat įvyks viso kolektyvo susirinkimas (...). Tas pareiškimas yra be parašų, anoniminis, tai ir nuspręs kolektyvas. Kodėl aš turiu kenkti įmonei, kuriai atidaviau tiek metų ir bandžiau kurti kuo geresnį įvaizdį?“, - DELFI teigė A. Puidokas.

Dėl korupcijos skandalo nušalinus nuo pareigų A. Puidokas įmonei nevadovavo beveik metus. Sugrįžus į pareigas A. Puidokas rado kiek pasikeitusią situaciją.

Be to, A. Puidokas teigia žinantis, kas įmonėje organizuoja perversmą, tačiau konkrečios pavardės neįvardijo.

„Grįžus po pertraukos tam tikri pokyčiai yra. Man yra žinoma, kad tai darė, kas tai rengė. Galiu tik tiek pasakyti, kad tas žmogus daug metų atidavęs KGB ir turėjęs majoro laipsnį. Jis yra mūsų darbuotojas“, - DELFI teigė A. Puidokas.

A. Puidoką atleisti iš užimamų pareigų gali miesto taryba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)