Kaip rašo dienraštis „Klaipėda”, klaipėdietis, kuris yra vedęs Rusijos pilietę, prieš keletą dienų pateko į nepavydėtiną padėtį.

8,5 mėnesio nėščia rusė staiga pasienio poste pasijuto blogai. Lietuvoje registruotu automobiliu vykusi šeima mėgino aiškinti rusų muitininkams, kad nėščiajai reikėtų pagalbos, bet teišgirdo atsakymą, kad gali persėsti į automobilį su Rusijos Federacijos numeriais, tada jie galės važiuoti kur nori.

Kaunietis Ovidijus dienraščiui pasakojo, kad jo kelionė į Kaliningradą iš laikinosios sostinės užtruko daugiau nei parą.

"Jausmas yra klaikus, kai tave kaip nusikaltėlį įvaro į angarą ir palieka laukti valandų valandas. Priėjusi muitininkė pareiškė, jog bus patikrinimas. Tiesa, perspėjo, kad apsivilkčiau striukę. Iš to supratau, jog tai ilgai užtruks", – pasakojo vyras.

Lietuviui rusai nurodė iš automobilio iškrauti visus daiktus ir išdėlioti juos ant angare įrengtos lentynėlės.

"Jei neturi automobilyje vandens, niekam neįdomu, kaip tu praleisi kelias valandas be jokių skysčių. O jei pasidarys bloga, čia tik tavo problemos. Mačiau, kaip muitininkai tiesiog "užmušinėjo" laiką. Išgėrę kavos, jie ėjo pavedžioti voljeruose laikomų šunų, šnekučiavosi tarpusavyje. Atrodė, kad net jaučiasi pavargę nuo nieko neveikimo", – „Klaipėdai” pasakojo Ovidijus.

Į pasienio posto teritoriją įvažiavęs 15.30 val., sieną lietuvis kirto tik temstant – apie 21 val.

Klaipėdietis Audronis Klimavičius apie vidurdienį grįžo taip ir neįvažiavęs į Rusiją.

"Aš nestovėjau eilėje. Nuėjau, pasikalbėjau su vyrais ir apsisukau, kai išgirdau, kad tiek laukti reikia. Pabandytų lietuviai rusus taip palaikyti, būtų mums šakės", – juokėsi vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)