Leidimą „mikriukams“ naktį iš gruodžio 31-osios į sausio 1-ąją dirbti, kol bus keleivių, suteikė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

„Mes kasmet Naujųjų metų naktį dirbame ilgiau nei įprasta, tačiau šiemet privalėjome gauti valdžios sutikimą“, - paaiškino bendrovės „Aštuoniukė“, kurios „mikriukai“ keleivius veža 8-uoju maršrutu, direktorius Audrius Tvarijonavičius.

Jis numatė, kad maršrutiniai taksi naujametę naktį kursuos mažiausiai iki 4 valandos ryto. Įprastai „mikriukai“ darbą baigia vidurnaktį.

„Žmonėms reikia suteikti galimybę ir svečių, klubų, kavinių saugiai grįžti namo, nes visi žinome, kad išsikviesti taksi per šventes yra labai sudėtinga“, - teigė pašnekovas.

Kelionės maršrutinių taksi kainą naujametė naktį nesikeis – ji bus 3,4 lito.

Sausio 1 dieną „mikriukai“ kursuos sekmadienio grafiku, tad pirmasis į gatves išriedės 7.30 val. iš Vingio gatvės, o 8 val. iš geležinkelio stoties.

Ilgiau nei įprastai „mikriukai“ kursavo ir Kūčių nei abi Kalėdų naktis. Anot A.Tvarijonavičiaus, keleivių buvo maždaug iki 2.30 valandos.

„Kol kas dar skaičiuojame, ar toks mūsų sprendimas dirbti, kol yra keleivių pasiteisino, tačiau svarbiausia, kad žmonėms būtų patogu“, - pabrėžė direktorius.