Tokią poziciją DELFI išdėstė Vilniaus miesto vežėjų asociacijos prezidentas Saulius Matulionis.

Važinės be savivaldybės leidimo?

„Svarstomi visi variantai. (...) Vienaip ar kitaip, mes keleivius vešime. Ir tą darysime tikrai teisėtais būdais. Jokių neteisėtų veiksmų nesiimsime. Viskas, kas bus daroma, bus daroma įstatymų nustatyta tvarka. O ar su sutartimi, ar be jos? Pasigirsta įvairių nuomonių. Kad mes galime sudaryti tiesiogines sutartis su keleiviais ir vežti užsakomaisiais maršrutais. Matysim, kaip čia bus“, - kalbėjo S. Matulionis.

Anksčiau vežėjai teigė svarstantys ir streiko galimybę. Tačiau šios minties, anot S. Matulionio, atsisakyta. Esą vežėjai sutarė, kad streikas sukeltų per daug nepatogumų niekuo dėtiems vilniečiams.

Ruošiasi naujam teismų maratonui

Anot S. Matulionio, vežėjai po trečiadienio sostinės tarybos sprendimo, kuriuo nutarta nepatvirtinti vadinamųjų privežimo maršrutų konkurso aprašo, ketina kreiptis į teismą. Numatoma prašyti laikinųjų apsaugos priemonių sostinės savivaldybės sprendimams nutraukti sutartis su privačiais vežėjais.

„Kadangi nėra patvirtintas aprašas, iš principo, turėtų likti taip, kaip yra dabar. Jeigu savivaldybė savo pozicijos nekeis, aišku, mes ginčysime šitą procesą teisme. (...) Jie įvardijo, kad bus skelbiami konkursai nuo vasario 1 d. Kad nuo liepos 1 d. galės teikti paslaugas tie vežėjai, kurie bus integravęsi į vieningą bilietų sistemą. Mūsų nuomone, jei savivaldybė pati neskelbia konkursų ir mes neturime galimybės integruotis į vieningą bilietų sistemą, kokiu pagrindu jie nutraukia mums sutartis? Realiai to pagrindo jie neturi“, - aiškino asociacijos vadovas.

Laikinosios priemonės šiems savivaldybės sprendimams sykį jau buvo pritaikytos pirmos instancijos teismo. Tačiau aukštesnės instancijos teismas nutarė bylą grąžinti pirmos instancijos teismui ir apsaugos priemonių nebetaikyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (303)