Kauno oro uosto atstovai teigia, kad „Ryanair“ paskleistą žinutę kiekvienas gali interpretuoti savaip, o lyginant vasaros ir žiemos sezoną, šaltuoju metu iš Kauno oro uosto sumažėja ir taip.

Pirmadienio popietę „Ryanair“ išplatino informaciją, kurioje teigiama, kad nuo žiemos bendrovė žada 25 proc. mažinti veiklos apimtis Kauno oro uoste. Pranešime spaudai teigiama, kad tokio sprendimo pigių skrydžių bendrovė imasi dėl to, kad Susisiekimo ministerija atsisakė padėti „Ryanair“ plėsti savo veiklą Kauno ir Vilniaus oro uostuose.

„Mes dabar perkelsime šitą transportą į kitas žemesnių kainų vietoves su patikimesniais partneriais negu Kaunas ir Vilnius“, - grasinančia gaida pranešime cituojamas „Ryanair“ komunikacijos vadovas Robinas Kiely.

„Ryanair“ atstovas tikino, kad Lietuvai buvo pasiūlyta skraidinamų keleivių skaičių padidinti 0,5 mln. žmonių. Tačiau, bendrovės teigimu, Lietuvos valdžia atsisakė svarstyti pasiūlymą. Taip neva Lietuva praras 500 naujų darbo vietų ir 50 mln. eurų, kurie įsilietų į šalies ekonomiką.

Susisiekimo ministerija liko nesupratusi

Vos „Ryanair“ bendrovei pasiskundus, kad į jos reikalavimus neįsiklauso Lietuvos valdžios atstovai, Susisiekimo ministerija sureagavo pranešimu, kad „Ryanair“ sprendimas yra „nesuprantama“.

Ministerijos atstovai teigia, kad juos pigių skrydžių bendrovės pranešimas „nemaloniai nustebino“.

„Aviakompanijos „Ryanair“ veiklos plėtros sąlygos Kauno oro uoste yra palankesnės nei Vilniaus oro uoste, kurio infrastruktūros išlaikymo kaštai yra gerokai didesni, tuo pačiu ir rinkliavos, todėl aviakompanijos sprendimas mažinti skrydžių Kauno oro uoste yra nesuprantamas“, - teigia ministerija.

Kauno oro uostas: žiemą skrydžių ir taip sumažėja

Jūratė Baltrušaitytė
Laikinai Kauno oro uosto generalinio direktoriaus pareigas einanti Jūratė Baltrušaitytė teigė vis dar nežinanti, kaip teisingai vertinti „Ryanair“ pranešimą. Oro kompanija į Kauno oro uostą atskirai nesikreipė ir tenka bandyti interpretuoti žiniasklaidai mestą pranešimą patiems.

„Skaitėme tokį patį pranešimą kaip ir visi, kur „Ryanair“ išsakė savo poziciją. Mano žiniomis, susisiekimo ministerija skyrė tiek deryboms su „Ryanair“, tiek su kitomis aviakompanijomis reikiamą ir gerą dėmesį. Jei aviakompanija reikalauja kažkokių išskirtinių sąlygų, tai be abejonių jos negali būti užtikrintos. Visos aviakompanijos turi turėti lygias sąlygas ir negali būti diskriminuojamos“, - kalbėjo Kauno oro uosto atstovė.

J. Baltrušaitytė taip pat pabrėžė, kad vasaros sezonu iš Kauno oro uosto vykdoma daug daugiau skrydžių į kurortines kryptis (Maltą, Ispaniją, Kiprą, Graikiją). Oro uosto vadovė skaičiuoja, kad jei atmestume šiuos skrydžius žiemą, oro uosto veiklos apimtys ir taip susitraukia 25 proc.

„Tas pranešimas ir yra toks, kad aiškiai daug kas nepasakyta ir vieni vienaip suprato, kiti – kitaip. Pats pranešimas yra neaiškus ir galima dviprasmiškai suprasti. Jei suprantame, kad skrydžių apimtys bus mažinamos 25 proc. lyginant su vasaros sezonu, tai taip ir yra. Jei tai reiškia kažkokį kitokį apimčių mažėjimą, tuomet reikėtų jau spėlioti kitaip“, - svarstė pašnekovė.

J. Baltrušaitytė teigė, kad atskirai „Ryanair“ bendrovė apie savo planus dėl žiemos sezono Kauno oro uosto neinformavo.

Tuo metu „Ryanair“ pardavimų ir marketingo vadovė Skandinavijos ir Baltijos šalims Elina Hakkarainen sakė, kad planuojant skrydžius dažniausiai yra lyginami lygiaverčiai sezonai.

„Vis dar dirbame prie žiemos sezono tvarkaraščio, bet, bendrai kalbant, mes visuomet lyginame vasarą su vasara ir žiemą su žiema. Taigi, apimčių mažinimai bus daromi lyginant su praėjusios žiemos sezonu. Visą informaciją pateiksime vėliau“, - DELFI teigė ji.

Jei „Ryanair“ nuspręs ketvirtadaliu mažinti skrydžių skaičių palyginus su praėjusios žiemos sezonu, oro uostui bus sunku.

Žiemos sezoną „Ryanair“ iš Kauno oro uosto vykdė 16 skrydžių per savaitę, dabar – 61.

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ šiuo metu vykdo skrydžius 18 krypčių iš Kauno ir 15 – iš Vilniaus.

Sutapo su „Wizz Air“ veiklos sukaktimi Lietuvoje

„Ryanair“ paskleista žinia apie mažinamą skrydžių skaičių iš Kauno sutapo su kitos pigių skrydžių bendrovės „Wizz Air“ veiklos sukaktimi Lietuvoje.

Jau dvejus metus nuo balandžio mėnesio Lietuvoje veiklą vykdanti bendrovė teigia esanti patenkinta savo veikla ir rezultatais Lietuvoje.

Wizz Air“ praneša, kad „atsižvelgdami į sėkmingus per du metus išvystytos veiklos Vilniuje rezultatus, per ateinančius mėnesius planuoja atidaryti dar daugiau maršrutų iš Vilniaus“.

Šiuo metu „Wizz air“ iš sostinės keleiviams siūlo 14 skrydžių į 8 šalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)