„Kiekvienam jaunam Izraelio gyventojui reikia nuvykti į Lenkiją ir savo akimis pamatyti Osvencimą. Galime jiems padėti“, - per spaudos konferenciją Londone pareiškė Dubline veikiančios pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ direktoriaus pavaduotojas Howardas Millaris.

Antradienį „Ryanair“ atstovas AFP naujienų agentūrai patvirtino, jog bendrovės atstovai „jau buvo susitikę su kelių Izraelio oro uostų vadovais, tačiau kol kas diskusijos tebuvo žvalgomojo pobūdžio“.

Kiekvienais metais nacių mirties stovyklas Lenkijoje aplanko maždaug 25 tūkst. paauglių. Pažintinės kelionės organizuojamos nuo 1988 metų, tuo rūpinasi Izraelio vidurinės mokyklos ir šalies Švietimo ministerija. Tėvai už vieną vaiko kelionę pakloja apie 1 tūkst. 500 dolerių (apie 4 tūkst. Lt), iš jų 580 dolerių (1550 Lt) tenka skrydžiams. 2010 metais Izraelio valdžia kelionėms į Lenkiją išleido 30 mln. dolerių (80 mln. Lt).

Kaip teigia Izraelio švietimo ministerijos atstovai, ministerija naudojasi šalies oro linijų paslaugomis bei Lenkijos skrydžių bendrove LOT.

Balandžio 21-ąją dieną Izraelio ministrų kabinetas pritarė vadinamajam atviro dangaus susitarimui, kurio tikslas - padidinti lėktuvų eismą iš bei į Europą. Įsigaliojęs 2014 metų balandį, susitarimas sušvelnins apribojimus ir kvotas skrydžiams tarp Izraelio ir Europos Sąjungos šalių. Be to, toks sprendimas greičiausiai padidins konkurenciją su mažins kainas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)