Taip nusprendė Vilniaus apygardos teismas, konstatavęs, kad taksi vairuotojas pažeidė susisiekimo ministro įsakymą, numatantį, jog vairuotojas privalo laikytis vežėjo nustatytų tarifų.

„Pareikalaudamas 33 Lt sumos, kuri yra didesnė nei pagal nustatytą tarifą paskaičiuotas apmokėjimas už pravažiuotą atstumą, Petersas K. šią sumą apskaičiavo neteisingai, padidindamas nustatytus tarifus“, – pažymėjo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos administracinės komisijos nutarimą skirti vairuotojui baudą palikęs galioti teismas.

Bylos duomenimis, Petersas K. vieną keleivę, taksi išsikvietusią telefonu, iš sostinės Aušros Vartų g. į Laisvės pr. atvežė artimiausiu keliu ir pareikalavo sumokėti taksometre nurodytą sumą – 33 Lt. Kadangi moteris dažnai važiuodavo į namus taksi automobiliu, žinojo, jog tai per didelė suma ir atsisakė ją mokėti.

Taksistas keleivei išdavė kelionės kvitą, tačiau ji vis tiek nesutiko mokėti didesnės nei įprasta sumos ir su vairuotoju kilusį ginčą išvyko aiškintis į policiją. Įvertinę situaciją pareigūnai nustatė, kad vairuotojas buvo neteisus ir jam surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą.

Pažeidimo bylą nagrinėjęs teismas buvo priverstas atlikti skaičiavimus, kiek gi keleivė iš tikrųjų turėjo sumokėti už kelionę.

„Maksimalus kelionės atstumas nuo Aušros Vartų g. 7 iki Laisvės pr. 79 E yra 8,89 km, maksimali prastova 10 min., kai tuo tarpu Petersas K. reikalavo iš keleivės 33 Lt už suteiktas paslaugas, todėl darytina išvada, kad vairuotojas taikė didesnį nei 1,80 Lt už 1 km tarifą“, – pažymėjo teismas.

Teisėjų skaičiavimais, keleivė iškvietė taksi telefonu, todėl jai turėjo būti taikomas 1,80 Lt už 1 km nuvažiavimo tarifas, taip pat 2 Lt vienkartinis mokestis už įsėdimą ir 4 Lt prastova. Iš viso – 22 Lt.

Tuo metu atsakomybėn patrauktas vairuotojas nesutiko su jam iškelta byla ir aiškino, kad 33 Lt suma susidarė dėl to, kad prie namų atvežta keleivė neturėjo pinigų, todėl po to buvo vežama iki bankomato, po to du kartus iki policijos.

„Dėl to buvo pravažiuota daugiau kilometrų ir susidarė 33 Lt suma“, – sakė jis.

Vairuotojas taip pat pabrėžė, kad keleivė buvo neblaivi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (255)