Jei vairuotojus ši žinia paguos, gatvė bus uždaryta kiek vėliau – nuo liepos 1 d., o draudimas galios iki Lietuvos pirmininkavimo pabaigos. Taigi vykstantieji pro senamiestį nepatogumų turės dar ilgai.

Gatvė bus uždaryta dėl Lietuvos pirmininkavimo ES

Ši gatvė bus uždaryta ne dėl remonto darbų, o siekiant užtikrinti saugesnes eismo sąlygas prie valstybinės reikšmės objektų. Kaip teigiama Vilniaus miesto savivaldybės pranešime, eismo organizavimas bus keičiamas Universiteto gatvės dalyje tarp Prezidentūros ir Šv. Jono gatvės. Kelio ženklai, draudžiantys motorinių transporto priemonių eismą Universiteto gatvės dalimi, ties Prezidentūra bus įrengti jau birželio 10 d., tačiau jie bus uždengti ir pradės galioti tik nuo liepos 1 d. Tuomet į Rotušės aikštę rekomenduojama važiuoti iš vakarinės miesto pusės (Trakų, J. Basanavičiaus ir Vokiečių gatvėmis).

„Eismo organizavimo pakeitimai nustatomi siekiant užtikrinti saugumo reikalavimus Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai metu prie valstybinės reikšmės objektų kur dideli pėsčiųjų (turistų, jų grupių), dviratininkų eismo srautai“, - praneša savivaldybė.

Vilniaus meras Artūras Zuokas, kalbėdamas Lietuvos radijo laidoje „LRT vasaros studija“, sutiko, kad miestiečiai patiria nepatogumų.

„Šiuo metu Vilniuje turime, kaip niekada, daug remonto darbų. Paaiškinimai labai paprasti ir tikrai nėra susiję tik su Lietuvos pirmininkavimu ES. Didžioji dalis dabar vykstančių darbų skirta mums patiems. O kodėl tiek daug ir kaip tik šiuo metu? Dar pernai kreipėmės į Vyriausybę prašydami nurodyti renginių vietas, kuriose vyks ES pirmininkavimui skirti didžiuliai renginiai, ir kurias miesto gatves ir teritorijas reikėtų pasitvarkyti. Tačiau Vyriausybė pasakė, kad jokių darbų mums nereikės daryti ir jokio papildomo finansavimo jiems nenumatoma skirti. V. Kubiliaus Vyriausybė, kaip juokaujama, neplanavo pirmininkauti, tad ir neskyrė tam dėmesio. Vilniaus finansinė situacija, kaip žinote, yra sudėtinga, šiemet miestas gatvių taisymui galėjo skirti vos 16 mln. Lt, nors higieninis minimumas – ne mažesnis kaip 40 mln. Lt. Čia kalbama tik apie dantų pastos pirkimą. Ši Vyriausybė mums papildomai skyrė dar 16 mln. Lt, kas ir sudarė mums galimybes atlikti tam tikrus remonto darbus. Taip pat nereikia užmiršti, kad šiuometinė žiema, kaip tyčia, buvo ilga, balandį dar gatvėse praktiškai buvo sniego. Todėl visi darbai susikrovė į šį mėnesį. Atsiprašau vilniečių, kuriuos šie darbai vargina, bet po kelių savaičių pamatysite visai kitą miesto vaizdą“, - tikino A. Zuokas.

Geležinio Vilko gatvę žadama patvarkyti iki rugsėjo 1-osios

Paklaustas, ar įmanoma suspėti viską sutvarkyti iki liepos 1 d., meras tikino, kad planai realūs. „Žmonės dirba dieną ir naktį. Vieni gyventojai reikalauja, kad būtų dirbama naktimis, kiti, kaip teko skaityti spaudoje, išbėga su verdančiu vandeniu ir nuplikina darbininkus, taigi labai sudėtinga įtikti visiems. Bet darbai vyksta pagal grafiką. Didžioji dalis darbų iki liepos 1 d. tikrai bus baigti, išskyrus tuos, kurie yra didelių apimčių – Geležinio Vilko ir Goštauto gatvės viaduko statyba, aplinkkelio tiesimas. Tačiau iki liepos 1 d. baigsime vieną kelią iš oro uosto iki Žirnių gatvės, kuris sumažins kamščius į oro uostą. Dar po mėnesio turėsime dar vieną baigtą viaduką į oro uostą.

Dėl darbų Geležinio Vilko gatvėje turime daug diskusijų su rangovais. Bėda ta, kad egzistuoja daug normatyvinių dalykų, susijusių su viešaisiais pirkimais, ir jie labai nepatogūs norint reikalauti, kad darbai būtų baigti greičiau. Visgi iš rangovų turime pažadą, kad jie paspartins darbus, nors formaliai jie neatsilieka nuo sutarties grafiko. Planuojame, kad bent iki rugsėjo 1 d. pagrindiniai darbai važiuojamoje dalyje būtų baigti, o patį objektą planuojama priduoti iki metų pabaigos, nors formaliai pagal sutartį jie dar galėtų dirbti pusę metų ir kitais metais. Iki metų pabaigos baigsime ir antrą Vakarinio aplinkkelio etapą, taigi gyventojai iš Pilaitės, Karoliniškių, Justiniškių, Pašilaičių patogiau pasieks miestą ar kitą jo pusę“, - vardino A. Zuokas.

Spūstyse dūstantiems vairuotojams nelieka nieko kita, kaip tikėti mero pažadais ir laukti gatvių remonto pabaigos. DELFI primena, kad šiuo metu Vilniuje uždaryta senamiestyje esanti Šventaragio gatvė, o tai gerokai sunkina susisiekimą Užupio ir Senamiesčio gyventojams. Taip pat taisoma daugybė įvairių gatvių ruožų kitose miesto dalyse, labai apsunkintas eismas Pylimo gatve.

„Seniau važiuodavau Geležinio vilko gatve, tačiau kai gatvę pradėjo taisyti, dėl spūsčių kelionė vietoj 15 minučių pailgėjo iki 50. Pradėjau ieškoti kito maršruto ir atradau, kad iš namų važiuodamas Švitrigailos ir V. Kudirkos gatvėmis darbą pasiekiu maždaug per pusvalandį. Vis ne 50 minučių. Tačiau pastaruoju metu ir čia neįmanoma rytais važiuoti. Todėl dabar važiuoju Naugarduko ir Pylimo gatvėmis. Dabar vėl suspėju maždaug per pusvalandį“, - DELFI pasakojo vilnietis Mantas.

O štai vilnietė Irma, kad iš Užupio pasiektų savo darbą, turi pateikti į centrą. Tam ji pirmiausiai turi įveikti spūsčių ruožą senamiestyje, o vėliau lėtai slinkti Pylimo gatve – įveikti vos 1 km ruožą prireikia nemažos laiko atkarpos. „Žinoma, galėčiau važiuoti aplinkiniu keliu, tačiau greičiau nebūtų, nes būtų daug toliau, o kamščių išvengti nepavyktų ir ten“, - pasakojo moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)