Bendrovės direktoriaus teigimu, tokias keliones leidžia kolektyvinė sutartis. Panašu, kad šioje istorijoje paprasti darbuotojai nukentės dvigubai: jie ne tik nepamatė Alpių, bet nuo šiol apskritai neteks galimybės važiuoti į keliones už įmonės pinigus, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

10 dienų slidinėti Italijos Alpėse - ne iš savo kišenės. Taip atostogauti nusprendė Vilniaus savivaldybei priklausančio Viešojo transporto vadovybė. 25 asmenų grupė atostogų į kalnus išvyko bendrovės sąskaita. Tam panaudotas įmonės autobusas, vairuotojams išrašytos komandiruotės. Kelionė įmonei kainavo 10 tūkst. litų. Įmonės Viešasis transportas vadovas Gintaras Nakutis aiškina, kad tokias turistines keliones organizuoti numatyta kolektyvinėje sutartyje.

„Įmonės darbuotojai susiorganizavo kelionę, susitarė, kad nori paslidinėti, o pagal kolektyvinę sutartį darbdavys apmoka transporto išlaidas. Prie tos darbuotojų grupės prisijungiau ir aš“, - sakė G.Nakutis.

Jis tikina, kad tokios ekskursijos yra teisiškai reglamentuotos, nes esą darbuotojus būtina motyvuoti. Tačiau į Italiją vyko ne eiliniai, o administracijos darbuotojai - įvairių padalinių vadovai su artimaisiais. Penkiasdešimties vietų autobuse eiliniams darbuotojams vietos neatsirado.

Gintaras Nakutis
„Šiais metais nebuvo paprastų darbininkų. Ankstesniais metais jie važiuodavo, būdavo iš dirbtuvių šaltkaliai važiuodavo, o šiais metais - administracijos darbuotojai su žmonoms, su broliais, vaikais“, - pasakojo G. Nakutis.

Jis prisipažįsta, kad už kelionę galėjo susimokėti, bet atsisakyti jos negalėjo, nes ir taip sulaukdavo pavaldinių priekaištų, kad su jais niekur nevažiuoja.

Sostinės vadovai neigiamai vertina pavaldžioje įmonėje egzistuojančias privilegijas ir sako, kad tai nepateisinama. Ypač tuomet, kai tiek savivaldybė, tiek bendrovė Viešasis transportas išgyvena ne pačius geriausius laikus.

„Šiaip vertinimas yra pakankamai neigiamas, bet tai yra užfiksuota kolektyvinėje sutartyje. Įmonės administracijai duoti nurodymai rengti naują kolektyvinę sutartį, kurioje perteklinių privilegijų darbuotojams bus stengiamasi išvengti“, - sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Valdas Klimantavičius.

Sumokės darbuotojai

Trečiadienį „Vilniaus viešojo transportas“ išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad beveik 10 tūkstančių litų siekiančios išlaidos bus padengtos į kelionę vykusių administracijos darbuotojų, jų šeimos atstovų lėšomis.

„Atsiprašau vilniečių už šį incidentą, tokių atvejų daugiau nebus. Kelionės į Alpes transporto išlaidos bus padengtos ne įmonės, kaip buvo numatyta kolektyvinėje sutartyje, o kelionės dalyvių lėšomis“, - sakė G. Nakutis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)